Locuri bântuite din Braşov. Castelul Bran, „vizitat“ de fantomele lui Dracula şi a Reginei Maria. La Templul Ursitelor se aud vocile monahilor care s-au stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul are multe locuri unde s-au văzut vindecări miraculoare şi s-au întâmplat lucruri pe care ştiinţa nu le poate explica. Castelul Bran şi Templul Ursitelor sunt două locuri despre care toată lumea spune că ar fi bântuite.

Despre Castelul Bran, obiectivul turistic nr1 al Braşovului  se spune că ar bântuit de fantoma lui Vlad Ţepeş, dar şi de unei tinere care a trăit la Bran şi muritcând avea doar 27 de ani. Legendele spun că şi spiritul Reginei Maria mai vizitează din când în când castelul care i-a fost reşedinţă timp de mulţi ani. Castelul Bran este cea mai mare atractie turistică a ţării şi ascunde încă multe secrete.

Mai multe fantome la Castelul Bran

Britanicii se jură că au văzut fantome la Castelul lui Dracula. O echipă de la Asociaţia Shadow Seekers au venit la Bran pentru a căuta fantome în anul 2012. Britanicii au venit cu echipament special care detectează undele paranormale şi au cutreierat tot castelul. La final au spus că au găsit chiar fantoma lui Vlad Ţepeş.

„Punem pe podea instrumentul şi permitem spiritului să se apropie şi făcând asta luminile se aprind pentru că se spune că spiritele au un câmp electromagnetic", spunea în timpul vizitei un membru al Asociaţiei. Britanicii au susţinut că au reuşit să contacteze câteva fantome, ba chiar au luat legătura şi cu Vlad, proprietarul castelului, care a fost deranjat de prezenţa lor. „L-am întrebat cum obişnuiau oamenii să-i spună? El a scris Dracul. L-am întrebat dacă are un mesaj pentruz noi şi ne-a scris: Plecaţi. Aşa că nu prea pare încântat că ne aflăm aici", a spus un alt britanic.

Britanicii au mai spus atunci că au reuşit să ia legătura cu spiritul Helenei, o fată născută la Bran şi moartă în acelaşi loc, la vârsta de 27 de ani şi care practic ar locui în castel.

Reprezentantul Castelului Bran, Alexandru Prişcu, i-a însoţit pe britanici în tunelul care face legătura dintre parcul regal şi fântâna veche, dar în această zonă nu s-a descoperit nici urmă de fantome.

Localnicii spun şi ei că mai există încă o fantomă la Castel. Ar fi chiar spriritul Reginei Maria. Oamenii spun că într-un anumit loc din castel, care dă spre curtea interioară, în unele seri, poate fi simţit, ca din senin, un miros foarte puternic de violete, florile preferate ale Reginei Maria. Castelul Bran a fost reşedinţa preferată la Reginei Maria şi a fost donat statului român după moartea acesteia.

Templul Ursitelor de la Sinca 1

Templul Ursitelor, locul unde monahii plecaţi la ceruri se aud cântând

Biserica Rupestră, săpată în stâncă de la Şinca Veche ar fi ea bântuită de fantome. Locul este denumit Templul Ursitelor şi este încărcat de energie. Oamenii care au fost acolo au spus că s-au simţit revigoraţi şi că odată ce cobori în temple, oboseala dispare ca prin minune. Dincolo de puterile vindecătoare ale templului, se spune că acesta ar fi şi bântuit.  Legendele spun că din templu se pot auzi voci bărbăteşti cân­tând în văzduh. Se spune că vocile ar fi ale unor monahi aşe­­zaţi aici în primele secole de după Hris­­tos. Tot în zona templului, de-a lungul anilor, mai multe persoane au spus că au văzut un lup alb.

Tunelul de la Teliu

Fantoma inginerului din tunelul de la Teliu

Tunelul de la Teliu este cel mai mai mare din ţară şi a fost construit între 1920 şi 1927. Accidentele n-au lipsit. S-au surpat pereţi şi au avut loc emanaţii de gaz metan, care au provocat arsuri minerilor. Când lucrările la tunelul mare ajunseseră la jumătate, galeria s-a surpat. A fost nenorocire mare. Au fost prinşi sub pământ 30 de muncitori. Au reuşit să-i salveze pe toţi. Chiar dacă unii au fost grav răniţi, au supravieţuit. Tragedia a venit însă la inaugurare. Inginerul Colţână s-a urcat deasupra gurii tunelului. Acolo fusese improvizată o scenă. A tăiat panglica inaugurală. Apoi, în faţa adunării, a unit două fire. Gestul său trebuia să simbolizeze conectarea tunelului la energie electrică. Firele au făcut o flamă, iar inginerul a căzut secerat. De atunci a început şi legenda. Sute de oameni spun că au văzut fantoma inginerului plimbându-se prin tunel cu două fire în mână.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Cele mai bântuite 10 locuri din lume. Povestea Turnului Londrei şi a „vizitatorilor“ de la Casa Albă

Misterele României, ţara dintre rai şi iad unde s-au născut legendele: păduri şi castele bântuite, stânci care prind viaţă, piramide energetice

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite