Jocmania pentru cei mici şi cei mari, la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atelierele din Cetatea Râşnov vor dezvolta creativitatea copiilor, Foto: Primăria Râşnov
Atelierele din Cetatea Râşnov vor dezvolta creativitatea copiilor, Foto: Primăria Râşnov

Prima ediție a festivalului vă invită să vă petreceţi vacanţa departe de căldura insuportabilă a oraşului. Ateliere, spectacole, jocuri şi filme atât pentrui copii cât şi pentru părinți sunt surprizele Festivalului, care se desfăşoară începând de astăzi şi până pe 3 iulie, la Râşnov.

Până duminică, Cetatea Râşnov se va transforma într-un loc de joacă creativ pentru copii şi părinți deopotrivă. Micuţii braşoveni şi turiştii sunt invitaţi să descopere jocul, esența copilăriei, iar adulţii să redescopere bucuria de a se juca într-un cadru medieval de basm.

Surprize de poveste pentru copii

Festivalul „Jocmania" de la Râşnov înseamnă ateliere creative, de dimineața până seara, spectacole haioase de teatru de păpuşi, filme de animație, jocuri perpetuate peste secole, dansuri de prin toată lumea medievală, muzică veche pe înserat şi multe, multe surprize de neuitat.

„Râşnovul are un program cultural complex pentru turişti. Pentru că nu era normal să-i exclude pe cei mici am creat acest eveniment de promovare turistică. În grădina Cetăţii Râşnov micuţii vor avea parte de foarte multe surprize", a declarat Adrian Veştea, primarul Râşnovului, oraş care este vizitat, anual, de peste 200.000 turişti români şi străini.

Ateliere programate zilnic

Copiii care au peste trei ani pot participa joi, începând cu ora 10.00, la Atelierul de poveşti cu sirene şi piraţi, cel de jonglerie şi lupte cu sabia şi la cel denumit „Grădiniţa Arheologică". După-amiaza sunt invitaţi la cinematograf. Special pentru ei, de la ora 14.00 şi de la 20.00, la Cinematograful din Râşnov vor rula filmele „Clopoţica şi aventurile ei în lumea oamenilor", respectiv „Cum să îşi dresezi dragonul".

Weekendul se anunţă şi mai plin. Vineri, de la ora 12.00, copiii vor învăţa despre planete şi nave spaţiale, se vor forma ca actori profesionişti şi vor deprinde abilităţi estetice în cadrul atelierului de decorat rame foto. Sâmbăta şi duminica sunt rezervate muzicii şi dansului. Spectacolele de muzică, atelierele de dans şi proiecţiile de filme vor încheia festivalul dedicat copiilor, care se doreşte să devină o tradiţie la Râşnov.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite