Hochei: Victorie de senzaţie obţinută de Corona Fenestela Braşov VEZI IMAGINI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portarul Patrik Polc (în mijloc) a fost eroul serii Foto: Bogdan Crăciun
Portarul Patrik Polc (în mijloc) a fost eroul serii Foto: Bogdan Crăciun

În etapa a XXIII-a a Ligii MOL de hochei, ACS Corona Fenestela 68 Braşov a învins, aseară, în incinta Patinoarului Olimpic din Braşov, pe Sport Club Miercurea Ciuc, scor 4-3, pe reprize 1-0, 3-3, 0-0.

Astfel, braşovenii au spart gheaţa şi au obţinut prima victorie a sezonului în duelurile cu ciucanii, la capătul unui meci de infarct, extrem de disputat şi cu multe răsturnări de situaţie. Din păcate, arbitrii au stricat spectacolul oferit de cele două echipe, luând unele decizii cel puţin hilare.

Braşovenii au intrat extrem de motivaţi pe gheaţa patinoarului din Braşov şi au deschis scorul în minutul 10:38, prin Nagy Csaba. Debutul de repriză secundă a fost catastrofal pentru gruparea de sub Tâmpa, care s-a văzut condusă pe tabelă într-un interval de doar patru minute.

Hocheiștii brașoveni vor juca ultimul meci al sezonului regular

Hruby Jozef a făcut 1-1 (min. 22:56), iar Nagy Istvan i-a adus în avantaj pe ciucani în minutul 26:15. Însă, braşovenii s-au trezit rapid după şocul celor două goluri primite, izbutind să întoarcă rezultatul. Corona Fenestela Braşov a avut un minut magic, în care a reuşit să marcheze nu mai puţin de trei goluri!

Mai întâi, Antal Zsombor a restabilit egalitatea în minutul 31:58, apoi braşovenii au revenit la conducere după reuşita lui Lorincz Levente (min. 32:28). Evoluţia de senzaţie a gazdelor a continuat, iar scorul a devenit 4-2 în minutul 32:38, după golul marcat de Vitalij Kirichenko.

Fenestela a efectuat primul antrenament al anului

După acest galop de sănătate, braşovenii au preferat să conserve rezultatul, iar campioana din Miercurea Ciuc a speculat momentul şi a redus din handicap în finalul reprizei a doua (4-3 min. 38:58, Mihaly Ede).

Patrik Polc, eroul meciului

Ultima repriză a confruntării a fost interzisă cardiacilor, iar portarul slovac al braşovenilor, Patrik Polc, a fost „îngerul păzitor" din poarta gazdelor, având intervenţii de senzaţie, în ultimele secunde ale întâlnirii, atunci când ciucanii s-au năpustit, efectiv, în atac.

hochei

Chiar dacă au evoluat cu doi jucători mai puţin pe teren în primele două minute ale ultimei părţi, gazdele s-au apărat impecabil, Polc fiind providenţial în multe momente-cheie.

Franzen: „Braşovul a meritat victoria"

La finalul confruntării, antrenorul campioanei Sport Club Miercurea Ciuc, suedezul Charles Franzen, a declarat: „Echipa mai bună a câştigat meciul. Am avut un singur antrenament cu echipa, după ce jucătorii au revenit de la lotul naţional, iar acest lucru s-a văzut.

hochei

Am început bine repriza a doua, dar Braşovul a revenit rapid în joc şi a conservat foarte bine rezultatul. Nu am fost capabili să ne impunem fiindcă nu ne-am concentrat 100%. Am avut 56 de şuturi pe poartă, dar Fenestela are un portar foarte valoros, care ne-a blocat perfect".

Kovacs: „Este bine că am spart gheaţa"

De partea cealaltă, tehnicianul braşovenilor, Kovacs Laszlo, a precizat: „După zece zile petrecute de hocheiştii mei la lotul naţional, mi-a fost teamă să nu se simtă o anumită oboseală în jocul nostru. Am evoluat contra unei formaţii extrem de valoroase, care face legea în competiţia internă.

Foto: arhivă

Sunt convins că ne vom întâlni, din nou, în finala campionatului. Sezonul acesta am fost mereu aproape de victorie cu Miercurea Ciuc, iar acest succes îl aşteptam de multă vreme. Victoria cu Sport Club este extrem de importantă în economia clasamentului din Liga MOL".

Foto: arhivă

După 23 de meciuri susţinute în Liga MOL, Corona Fenestela 68 Braşov este pe locul patru în ierarhie, cu 40 de puncte acumulate. Pentru braşoveni urmează trei deplasări infernale, la Vasas (19.11), Dab Docler (21.11) şi Ferencvaros Budapesta (23.11).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite