Haine şi încălţăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii braşoveni. Valoarea acestora este de 75.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au deschis şi două dosare penale. Foto: IPJ Braşov
Poliţiştii au deschis şi două dosare penale. Foto: IPJ Braşov

15 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de 4 poliţişti criminalişti şi de o echipă a Serviciului de Acţiuni Speciale, au desfăşurat ieri o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute.

Astfel, poliţiştii au efectuat verificări într-un complex comercial din zona Astra, la cinci puncte de lucru aparţinând unui număr de 2 agenţi economici care comercializau, la preţuri mult mai mici decât cele practicate în magazinele de profil, articole de îmbrăcăminte si încălţăminte care purtau denumiri şi însemne ale unor mărci consacrate. „Cu ocazia verificărilor au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 900 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, asupra cărora există suspiciunea că ar fi contrafăcute, valoarea acestora fiind de aproximativ 75.000 lei”, a precizst Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

Dosare penale pentru mărci false

Totodată, poliţiştii continuă cercetările în cadrul a două dosare penale instrumentate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fapta prevăzută si pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile si indicaţiile geografice.

Citeşte şi:

Percheziţii în Piaţa Astra din Braşov, la firme suspectate că vând produse contrafăcute

Un şofer a vrut să calce cu maşina un poliţist

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite