Grevă a grefierilor şi la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grefierii solicită Guvernuli să respecte decizia de majorare a salariilor FOTO Adevărul
Grefierii solicită Guvernuli să respecte decizia de majorare a salariilor FOTO Adevărul

Grefierii de la Curtea de Apel Braşov au anunţat că întrerup lucrul între orele 13.00 şi 14.00. Ei cer premierului Sorin Grindeanu, ministrului Justiţiei şi celui de la Finanţe majorarea salariilor confirmată de Curtea Constituţiomală şi Înalta Curte.

rotestatarii solicită respectarea legii şi acordarea majorării în cuantum de 18% a valorii de referinţă sectorială, întregului personal din justiţie, nu doar magistraţilor.

„Un astfel de demers generează impresia că invocarea reglementărilor legale referitoare la noua valoare de referinţă sectorială a fost de actualitate pentru decidenţi strict până la momentul majorării propriilor indemnizaţii, iar nu pentru eliminarea inechităţilor existente în salarizarea personalului din justiţie. Apreciem că un astfel de tratament discriminatoriu şi, în opinia noastră, nelegal, al conducerii Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public este profund nedrept faţă de categoria profesională a grefierilor şi a celuilalt personal de specialitate din instanţe şi parchete, profesionişti care participă, alături de magistraţi, în mod direct, la înfăptuirea actului de justiţie”, au transmis grefierii printr-un comunicat de presă.
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite