Grădiniţă cu jucării vintage, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Grădiniţa Nr. 4 din Bartolomeu se găsesc piese de mobilier din lemn masiv şi jucării vechi de peste 50 de ani. Aproape 100 de copii au posibilitatea să se joace cu jucării din lemn, păstrate cu sfinţenie, de pe vremea bunicilor. 

Căruciorul, băncuţele şi mobilierul în miniatură pentru păpuşi, cuburile şi căluţii, toate realizate din lemn sunt adevăratele comori ale Grădiniţei Nr. 4. Jucăriile au fost păstrate, cu sfinţenie, din generaţie în generaţie de educatoarele grădiniţei.

În plus, la mini colecţia de jucării vintage se adaugă şi numeroase cărţi cu poveşti, poezii şi lecturi, frumos ilustrate, care aparţin literaturii clasice germane.

jucării vintage 1

Toate aceste lucruri le-am preluat de la colegele care au lucrat aici înaintea noastră. Obiectele provin de la familiile copiilor care au fost la grădiniţa noastră şi care le-au donat de-a lungul timpului", a declarat Christine Năstase, directoarea Grădiniţei Nr. 4.

Căluţ  din lemn de 60 de ani

Cele mai vechi obiecte păstrate în grădiniţa din Bartolomeu sunt: căluţul din lemn, cuburile mari, divers colorate, dar mai ales cărţile cu poveşti ale căror coperţi şi foi sunt îmbătrânite de vreme.

Dorinţa educatoarelor este aceea ca aceste obiecte cu valoare sentimentală să fie conservate. De aceea, în fiecare an, le repară astfel încât şi alte generaţii de copii să se poată bucura de ele.

jucării vintage

Educatoarele spun că jucăriile din lemn sunt mult mai trainice şi mai puţin periculoase pentru copii, decât cele din ziua de astăzi. Asta pentru că sunt făcute din materiale naturale, fără să conţină accesorii mici sau subţiri, cu care micuţii s-ar putea răni.

Cel mai mult îmi place să mă joc cu căluţul ăsta pentru că poate zbura", a spus Cătălin Bârzan, de numai 5 ani.

Jucării cu poveste

Fiecare jucărie, păstrată în grădiniţa cu predare în limba germană are o poveste. „Atunci când văd jucăriile acestea din lemn, copii observă că sunt uzate, dar nu au reţineri în a se juca cu ele. În plus, micuţii sunt curioşi să asculte povestea fiecăreia", a mai mărturisit directoarea grădiniţei.

Obiectele sunt păstrate de educatoarele grădiniţei într-o debara. Cărţile sunt depozitate într-o cutie specială, iar o parte din jucării sunt scoase doar la serbări sau la lecţiile tematice. „Cărţile acestea sunt tare frumoase. Au desene frumoase cu eroi şi prinţese", a spus micuţa Ana Pleşca.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite