Grădina Zoologică se deschide parţial în octombrie. Se va mai lucra şi anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzierile au apărut din cauza finanţării care a venit cu ţârâita, dar şi din cauza necesităţii obţinerii unor avize. Acum lucrările sunt efectutate în proproţie de 70%. Conform planului iniţial ZOO ar fi trebuit să se deschidă astăzi.

Constructorii s-au axat pe realizarea spaţiilor pentru animale, iar parcurile şi locurile de joacă au fost amânate pentru anul viitor. Reprezentanţii Primăriei mai au în plan realizarea unei noi parcări în apropiere de Parcul Zoologic. „În prezent, lucrările din prima etapă sunt finalizate în proporţie de 70%. Am luat decizia de a o deschide parţial pentru a nu fi închisă total până anul viitor. La această oră trebuie să ne mai vină de la Fondul de Mediu peste 10 milioane de lei “, a declarat viceprimarul Atomei.

Edilii speră ca la finalul lucrărilor la Braşov să fie aduse mai multe animale. Restul modernizărilor se vor face anul viitor.l „Din cauza decontării tardive a fondurilor de către Fondul de Mediu, am luat decizia de a renunţa la partea de agrement şi divertisment în prima etapă, urmând să bugetăm şi să le executăm în etapa a doua. Este vorba despre o cofetărie şi un loc de joacă pentru copii, care trebuiau construite în centrul grădinii zoologice. Etapa a doua presupune extinderea grădinii zoologice, pe un teren care va fi cedat de către Regia Pădurilor Local Kronstadt. Mai mult, am vorbit cu domnul primar şi avem în proiect să amenajăm şi o parcare în zona laterală a Grădinii Zoologice, în zona numită «La Căciul㻓, a ţinut să precizeze Atomei, citat de newsbv.ro.

Proiectul noii grădină zoologice este unul ambiţios, iar în total va costa 30 de milioane de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite