FOTO VIDEO Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti a primit certificat de excelenţă de la Trip Advisor. Mii de turişti străini au fost impresionaţi de ce au văzut aici

0
0
Foto: Catalin Toderica
Foto: Catalin Toderica

Rezervaţia a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase destinaţii europene de către cel mai important site de călătorii din lume, Trip Advisor. PreşedinteleTripAdvisor, Marc Charron, a trimis la Braşov un certificat de excelenţă pentru rezervaţie.

Distincţia a venit după ce mii de turişti străini au lăudat rezervaţia pe site după ce au vizitat-o. „Sanctuarul de urşi Libearty este câştigător. Trip Advisor vrea să felicite echipa Libearty pentru câştigarea acestui certificat de excelenţă, certificat oferit pe baza postărilor constante de opinii ale vizitatorilor, pe site-ul Trip Advisor. Acest premiu prestigios este bazat şi pe calitatea comentariilor şi opiniilor postate pe parcursul anului 2013. Sperăm să îl primiţi cu mândrie“, a transmis preşedintele TripAdvisor, Marc Charron. Trip Advisor este pe locul 2 în lume ca şi aplicaţie pe Facebook, având peste 60 milioane de utilizatori unici pe lună. Pe site au fost postate review-uri în aproape 96% din ţările lumii

Rezervaţia de urs'şi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est. Acolo trăiesc acum 78 de urşi, care trăit în captivitate şi au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni.Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine", iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute. Rezevaţia este acum deschisă  de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita cu trenuleţul special şi însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Ne bucurăm că am primit un astfel de certificat de excelenţă. Asta dovedeşte că toate eforturile noastre de a-i salva pe urşii aceştia chinuiţi de noi oamenii, care au trăit în cuşti mizere, sunt răsplătite. Şi nu de oricine, ci de cei mai importanţi pentru noi, vizitatorii sanctuarului. Cei care vin să afle trecutul trist al acestor urşi şi să îi vadă cum se bucură acum de pădure, de iarbă şi de libertate. Ne dorim ca vizitatorii să înţeleagă cât de importantă este libertatea pentru un animal sălbatic şi ca în viitor să nu mai existe sanctuare, ci doar urşi liberi, spune Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni.

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite