FOTO VIDEO Aristotel Căncescu are un domeniu bine păzit la marginea pădurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aristotel Căncescu este printre cei mai bogaţi şefi de Consilii Judeţene din ţară şi are în conturi peste 4 milioane de euro. Pe Valea Glăjăriei din Râşnov, departe de ochii lumii, la marginea pădurii, are o casă de vacanţă unde se retrage la aer curat.

Casa de vacanţă a lui Aristotel Căncescu este ca o fortăreaţă, cu garduri înalte, plase de protecţie, special construite pentru a-i alunga pe curioşi. Dincole de gardul impunător este însă un adevărat domeniu, care pe lângă vila din lemn construită în stil rustic, include şi o adevărată grădină zoologică. Mai multe specii de păsări, dar şi cai, căprioare sau cerbi se plimbă pe domeniul preşedintelui Consiliului Judeţean. De-a lungul anilor ai existat zvonuri că Aristotel Căncescu ar fi avut şi un urs, dar acest lucru nu a fost niciodată dovedit. Zona denumită Valea Glăjăriei din Râşnov este plină de vile impunătoare. A fost aleasă de mulţi oameni cu stare, deoarece este extrem de liniştită, ferită de ochii lumii, la marginea pădurii într-un decor natural suberb. Casa nu apare în declaraţia din 2013 a lui Aristotel Căncescu. În declaraţie sunt menţionate doar casa din cartierul braşovean Şchei şi un apartament.

Aristotel Căncescu

Aristotel Căncescu a intrat în politică în 1993 ca senator PNL, şi a rămas în acest partid. Din anul 2000 este în fruntea Consiliului Judeţean Braşov. Are în cont 3,98 milioane de dolari bani pe care i-a încasat după ce a vândut o reţea de posturi radio sub siglă Mix FM, în 2006. Modul în care a obţinut însă banii a fost un subiect controversat şi a făcut obiectul unui dosar DNA, care însă nu a mai ajuns în justiţie. Astfel, pe 22 ianuarie 2007, societăţile Canaris SRL şi Radio Tâmpa SRL au vândut un număr de 24 de licenţe audiovizuale către firma Canet Radio SRL, al cărei unic asociat era Aristotel Căncescu. Tranzacţia a fost făcută în familie, din partea celor două firme contractele fiind semnate de fratele liberalului şi de un apropiat al acestuia. Preţul plătit de Căncescu pentru propriile licenţe radio a fost de 100 de euro bucată. Apoi, Căncescu a vândut firma care deţinea deja licenţele unei companii străine pentru sumă de 5,9 milioane de euro. A plătit impozitul de 16 %, iar diferenţa a ajuns în propriile conturi.  Ani la rând procurorii au făcut cercetări pentru a-l acuza de evaziune fiscală, dar dosarul nu a mai ajuns în instanţă, iar Căncescu a scăpat basma curată.

Pe lângă banii din această tranzacţie, mai are în conturi potrivit declaraţiei de avere 605.205 euro, tot din 2006 şi 508.000 de dolari din 2013. Annual câştigă de la Consiliul Judeţean, tot potrivit declaraţiei de avere, 50.564 de lei.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri