FOTO O călătorie virtuală printre bucătăriile lumii vă aşteaptă la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătarii de la Ceasu Rău vă îmbie cu cele mai gustoase preparate tradiţionale. FOTOAdevarul.
Bucătarii de la Ceasu Rău vă îmbie cu cele mai gustoase preparate tradiţionale. FOTOAdevarul.

Indiferent din ce ţară provin, turiştii care ajung la Braşov pot gusta specilităţile lor tradiţionale, „pregătite româneşte". Restaurantele cu specific nu sunt vizitate însă numai de turiştii străini, ci şi de braşovenii şi turiştii români care doresc să încerce preparate mai puţin obişnuite.

Amatorii de mâncăruri picante pot merge în restaurantele ungureşti sau mexicane din centru, în care pot beneficia şi de superoferte. Cu numai 20 de lei cât costă meniul casei, o persoană poate mânca un prânz consistent.  

Tot un meniu al casei, în varianta asiatică, există şi la „Restaurantul Chinezesc" din Piaţa Sfatului. În schimbul a 45 de lei, de persoană, bucătarii vor pregăti pentru dumneavoastră o gustare alcătuită din chifteluţe cu susan, pacheţele de primăvară (legume în aluat) şi flori galbene (fâşii de şniţel), dar şi un mix consistent alcătuit din porc cu alune, văcuţă cu ceapă, pui cu opt miresme şi legume asortate.

Un restaurant cu mâncare libanează îşi îmbie mesenii cu preparate naturiste, recomandate pentru siluetă. La „Amasi", de pe strada Mihai Viteazu nr.1, clienţii pot comanda cotlet de miel, la 28 de lei porţia sau carne de vită cu sos de rodii, la 32 de lei, porţia dublă. Salata de pătrunjel (tabouleh) şi pasta de năut (humus) sunt mâncăruri uşoare, extrem de sănătoase.

Tradiţia culinară spaniolă poate fi regăsită de gurmanzi la „Bodeguita Con Tapas", de pe strada Politehnicii nr.6. Specialităţiile pregătite cu legume proaspete şi mirodenii specifice întregesc gustul mâncării. Paella cu fructe de mare este gătită cu orez şi şofran, iar două porţii costă 32 de lei. Gazpacho este o supă care se serveşte rece şi conţine roşii, usturoi, ardei şi oregano. O porţie costă 10 lei. Ceva mai scumpe sunt preparatele din carne. Muşchiul de vită în sos de piper verde costă 41 de lei, iar carnea este ţinută câteva zile în baiţ, înainte de a fi preparată.

Restaurante tradiţionale celebre

Mai multe restaurante din oraş se laudă cu cele mai gustoase mâncăruri, făcute ca la mama acasă. La „Roata Norocului", de pe strada Crişan nr.6, mititeii şi sărmăluţele şi ciorba de burtă. La Ceasu Rău sunt celebrele coaste, dar şi pastrami de oaie. Restaurante tradiţionale sunt şi în Poiana Braşov la Şura Dacilor sau la Vânătorul unde se poate gusta celebra labă de urs, dar şi alte preparate vânătoreşti. O masă la unul dintre aceste restaurant pleacă de la 40 de lei de persoană (două feluri de mâncare şi o băutură).

Terase la tot pasul

Odată cu încălzirea vremii s-au deschis şi terasele din centrul oraşului care sunt pline la fiecare sfârşit de săptămână. Aici turiştii se pot relaxa la o cafea, o limonadă, o bere sau un cocktail. Preţurile sunt pentru toate buzunarele şi încep de la 5 lei o cafea sau o bere şi până la 15 lei la băuturile mai speciale. La Terasa Ciucaş, pe lângă băutură şi mâncare, clienţii sunt aşteptaţi şi cu muzică live.

Un loc mai deosebit este „Cafeneaua Farmacie“, deschisă în centrul Braşovului, pe Michael Weiss, propune turiştilor un decor ieşit din comun: mobilierul datează din anul 1905 şi a aparţinut unei vechi farmacii din Sibiu. De asemenea, angajatele sunt îmbrăcate în halate albe, în loc de pahare sunt folosite eprubetele, iar produsele sunt ţinute în sertare pentru medicamente. În meniu se găsesc 26 de ceaiuri tămăduitoare. Clienţii localului pot încerca şi băuturi alcoolice, servite direct din eprubete. Vedeta incontestabilă la acest capitol este votca macerată din fructe cu arome de rozmarin, busuioc sau anason. Băuturile lungi, cum ar fi cocktailurile, se servesc din pahare Berzelius. Preţurile pornesc de la 7 lei la ceaiuri şi cafea şi 12 lei la băuturile cu alcool.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite