FOTO Modernizări la Cetatea Râşnov. Turnul Donjon va fi amenajat pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea este principalil obiectiv turistic al oraşului.FOTOAdevărul
Cetatea este principalil obiectiv turistic al oraşului.FOTOAdevărul

Primăria Râşnov a alocat 35.000 de lei pentru reconstrucţia turnului. La Cetate se prefăteşte însă o modernizarea de amploare. Proiectul de 15 milioane de euro va fi depus pentru obţinerea de finanţare europeană.

Cetatea Râşnov nu mai beneficiase de reparaţii capitale de peste o jumătate de secol, timp în care s-a degradat foarte mult. Primăria Râşnov a reuşit să finalizeze, primăvara trecută, repararea unei părţi din distrugerile provocate de fostul administrator privat al cetăţii, prin aşa-zisele lucrări de restaurare, cu un efort financiar de destul de mare, de peste 1,5 milioane de euro. Asta, după ce în anul 2009 zidul de fortificaţie de pe latura nord-estică, dintre Turnul Bathori şi Turnul de Nord, se surpase în mai multe locuri şi era în pericol să se prăbuşească cu totul, scrie bzb.ro.

O altă investiţie majoră la cetate este construirea unui lift înclinat. Pentru acest proiect 4,5 milioane de euro vor veni de la Uniunea Europeană. Liftul înclinat va avea o lungime de 165 de metri, pe o diferenţă de nivel de 94 de metri. Unghiul de înclinare este de 34 de grade şi va avea două staţii. Aproape 12 curse pe oră vor putea fi făcute, capacitatea de transport fiind de 700 de persoane pe oră, având în vedere că în cabină pot urca 30 de persoane. Costul de utilizare al acestui lift este redus, deoarece va avea o contragreutate care va ajuta la urcare.

Cetatea Râşnov a fost vizitată anul trecut de peste 200.000 de turişti, iar numărul lor este în creştere în acest an.

Pe aceeaşi temă

Cetatea Râşnov mai tare ca Branul?

Râşnovul a devenit staţiune turistică de interes naţional.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite