FOTO Bazinul de înot de la Braşov este cel mai modern din ţară. A costat 7 milioane de euro şi va fi deschis pentru public în martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul a fost construit de la zero şi arată extraordinar, comparativ cu cel vechi. FOTOPrimăria Braşov.
Bazinul a fost construit de la zero şi arată extraordinar, comparativ cu cel vechi. FOTOPrimăria Braşov.

Bazinul Olimpic a fost ridicat de zero. Pe lângă bazinul olimpic cu zece culoare, la subsol va mai exista o piscină pentru copii şi una pentru persoane cu dizabilităţi.

Noul bazin are 4.800 de metri pătraţi şi peste 600 de locuri în tribune.  şi zece culoare, faţă de 2.800 de metri pătraţi şi opt culoare. Bazinul de înot va putea fi utilizat atât de sportivii de performanţă, pentru antrenamente, cât şi de copiii care doresc să ia cursuri de înot sau de persoanele care doresc să se relaxeze sau să facă tratament.

Totodată, complexul sportiv este dotat la subsol şi cu o zonă de recuperare pentru sportivi(care va include cabinete medicale, bazin, duşuri, grupuri sanitare, vestiare), saună, masaj şi hidroterapie. La etaj este un cabinet antidoping, dar şi un foaier, unde vor fi baruri, iar pe timp de vară o terasă cu şezlonguri.

Bazinul va fi deschis publicului în luna martie. „Acum lucrăm la stabilirea tarifelor, dar şi la un regulament de funcţionare, toate acestea urmând să fie aprobate în şedinţa de Consiliu Local din luna martie. În funcţie de cum definitivăm aceste lucruri şedinţa va putea avea loc la mijlocul sau la finele lunii”, a precizat George Scripcaru, primarul Braşovului.

La Clubul Sportiv Corona Braşov va fi înfiinţată o secţie de nataţie şi alta de polo, municipiul urmând apoi să se înscrie la competiţiile naţionale, dar şi internaţionale. Totodată, la bazinul olimpic, vor exista şi instructori autorizaţi care vor oferi lecţii de înot, pe lângă piscina de dimensiuni olimpice, existând şi una de iniţiere, cu o adâncime de 1,2 metri.

Bazinul de înot de la Braşov a fost construit în 1978, fiind reparat şi consolidat între anii 1986-1987, de atunci realizîndu-se doar mici modificări, reparaţii ori amenajări, care însă nu au împiedicat degradarea din ce în ce mai accentuată a clădirii. De aceea, s-a decis ca să fie ras din temelii, iar noua construcţie să fie făcută de la zero.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite