Fostul şef al Poliţiei Braşov, pensionat de Marian Godină, după un scandal de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Aron a deţinut postul de şef al IPJ Braşov din august 2013 şi până în 15 martie 2016
Ioan Aron a deţinut postul de şef al IPJ Braşov din august 2013 şi până în 15 martie 2016

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, chestorul Ioan Aron, s-a pensionat brusc anul acesta în luna martie în urma scandalului Marian Godină. Poliţistul de la rutieră a fost certat după ce fosta şefă a Crucii Roşii s-a plând la şefii lui că îi luase permisul unui şofer.

Scandalul a început în 15 februarie după ce Marian Godină, agent şef adjunct la Biroul Rutier Braşov, a scris pe reţeaua de socializare Facebook că a fost chemat la raport de superiori şi certat după ce i-a suspendat permisul de conducere unui braşovean. Poliţistul a povestit că pasagera din dreapta, Luana Minea, atunci directoare la Crucea Roşie Braşov şi memebră PSD, a intervenit încercând să „negocieze“ şi a ameninţat că se va duce la şefii poliţistului, ceea ce a şi făcut. Femeia şi-a dat ulterior demisia din toate funcţiile publice.

În urma scandalului care a dus la proteste în stradă în faţa sediul Poliţiei Braşov, în 19 februarie, chestorul Ioan Aron a anunţat că se pensionează începând cu data de 15 martie2016. Asta după ce fusese acuzat de Marian Godină  şi că şi-a plagiat teza de doctorat şi că l-a determinat să-şi închisă pagina de facebook, încâlcând astfel dreptul la liberă exprimare.

Ioan Aron, fostul şef al Poliţiei Braşov, a susţinut însă într-un comunicat de presă oficial că pensionarea nu are legătură cu scandalul. Asta după ce a fost în concediu legal brusc în timpul scandalului. „La revenirea din concediul de odihnă, chestorul de poliţie Aron Ioan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov şi-a înaintat raportul de pensionare Inspectoratului General al Poliţiei Române, decizie ce era anticipată de la începutul anului“ se arăta în comunicatul de presă, singura declaraţie oficială a lui Ioan Aron pe marginea acestui subiect.

Ioan Aron (55 ani) a fost numit în funcţia de şef al IPJ Braşov în august 2013, fără a susţine concurs pe post. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne „numirea a fost posibilă întrucât chestorul Ioan Aron a deţinut la Bucureşti o funcţie similară celei de inspector şef“.  Ioan Aron a fost adjunct la I.P.J. Braşov, a condus apoi, Inspectotul Judeţean de Poliţie din Covasna, dar a deţinut şi funcţia de şef al Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite