Flori în gropile de pe DN 73 între Cristian şi Râşnov. Drumul este plin de gropi şi aşteaptă de şapte ani să fie reparat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florile au fost plantate în semn de protest. FOTO Info Trafic Judeţul Braşov
Florile au fost plantate în semn de protest. FOTO Info Trafic Judeţul Braşov

Un grup de tineri au plantat ieri flori în câteva gropi de pe DN 73. Eu vrut să atragă atenţia CNAIR asupra drumului care este plin de cratere şi nu a fost reparat de ani buni deşi este intens circulat.

Tinerii au turnat pământ în câteva gropi şi au plantat flori din specia Ciuboţica Cucului, un mod ironic că drumul va fi reperat când o cânta cucul. Pozele au fost postate pe pagina de Facebook Info Trafic Judeţul Braşov unde comentariile nu au întârziat să apară. Mulţi şoferi se plâng de starea drumului, de faptul că îşi rup maşinile în gropi, iar unul face chiar haz de necaz şi spune că dumul este numai bun pentru a testa abilităţile de poligon de slalom cu gropile pe post de jalon.

De mai bine de şapte ani DN 73 care duce la Râşnov şi apoi la Bran este plin de gropi. Nu ai cum să le ocoleşti ca şofer, tot ce poţi face este să reduce vitaza la minim ca să nu îţi rupi maşina. Deşi este un drum turistic tranzitat de 15.000 de maşini pe zi în weekend, autorităţile nu l-au considerat  o prioritate. Cea mai rea porţiune este cea dintre Cristian şi Râşnov unde gropile nu pot fi practic ocolite. Primarii din Râşnov sau Bran au cerut de multe ori ca drumul să fie reparat. Nu s-au putut implica deoarece este vorba despre un drum naţional.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a alocat în bugetul din 2016, 111,26 de milioane de lei pentru reabilitarea completă DN 73 Braşov-Piteşti. Repararea totală a şoselei, care are o lungime de 103,25 de kilometri, a fost estimată la suma de 275, 86 milioane de lei, dar până acum sau făcut lucrări doar în judeţul Argeş. Banii alocaţi în 2016  trebuiau folosiţi pentru reabilitarea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Potrivit CNAIR termenul de finalizare a lucrărilor era 16 septembrie 2016, dar reabilitarea nici nu a început. Acum tot pe site-ul CNAIR se anunţă că lucrările vor începe la primăvară şi vor finalizate în 2017. 

La finele lunii ianuarie, când la Râşnov s-a desfăşurat Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile câteva gropi au fost plombate pe ger ca să nu ne facem de ruşine faţă de străinii care veneau la competiţie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite