Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice îi onorează pe Gopo și Pif și are un concurs inedit

0
Publicat:

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice debutează vineri, la Brașov. Pe lângă un concurs în care se vor realiza live benzi desenate, evenimentul îi va omagia pe Gopo și Pif.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice de la Brașov FOTO Ioan Buciumar
Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice de la Brașov FOTO Ioan Buciumar

A 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov debutează vineri, iar cei care sunt curioși cum se realizează benzile desenate vor putea vedea pe viu „procesul de producție”. Festivalul ar emai multe sesiuni de concurs pentru artiștii invitați și spectatorii vor putea vedea cu ochii lor cum iau naștere aceste benzi desenate.

Evenimentul se află la prima ediție de vară, după 5 autumnale. În acest an, Festivalul propune 6 expoziții, în 4 locuri din oraș: Casa Sfatului, Piața Sfatului, Bastionul Țesătorilor și Parcul Eroilor, și 30 de evenimente dedicate benzilor desenate istorice, prezentare de carte, dezbateri, sesiuni de autografe.

Publicul va putea asista, în premieră, vineri, de la ora 15:00 și sâmbătă, de la ora 16:00, la Bastionul Țesătorilor, la concursul de bandă istorică desenată, după o temă dată pe loc.

Va fi amplasată o tribună chiar în fața Casei Sfatului, unde se va desfășura concursul pentru autori, care va fi un concurs eliminatoriu. Într-un final vom declara câștigătorul, pe baza unei teme date pe loc, deci concurentul nu trebuie să fie doar creativ, ci și foarte spontan în alegerea subiectelor”, a precizat istoricul Nicolae Pepene, organizatorul festivalului.

Nicolae Pepene spune că a fost fermecat de acest gen de competiție atunci când l-a văzut la un festival din străinătate și este sigur că și brașovenii și turiștii care vor veni la această competiție vor fi fascinați, mai ales că vor avea un cuvânt de spus în desemnarea câștigătorilor acestor concursuri.

Festivalul va avea, însă, mult mai multe evenimente importante. Unul dintre acestea îl omagiază pe Ion Popescu Gopo, celebrul caricaturist român care a realizat realizat desenele pentru mai multe producții românești.

Se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Ion Popescu Gopo și, pentru prima oară, atât Arhiva Națională de Filme, cât și Studioul Cinematografic „Animafilm” au avut generozitatea și curajul de a aduce piese originale, începând de la planșe până la aparate de filmat, într-o expoziție. O să intrăm în Lumea Gopo și a omulețului Gopo, mai ales, cu piese de patrimoniu”, a mai precizat Nicolae Pepene.

Un alt moment aniversar ce va fi marcat la Brașov este împlinirea a 75 de ani de Pif. Tematica acestei ediții este „istoria contrafactuală” și veți avea ocazia să intrați în lumea lui „ce-ar fi fost dacă” văzută în diverse moduri. Festivalul se va încheia în 13 august. Programul complet al festivalului poate fi accesat pe brasovistorie.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite