Festival de Ecoturism la Fundata, cea mai înaltă localitate din România. Vor fi inaugurate nouă noi trasee turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundata este renumită pentru peisajele superbe. FOTOPrimăria Fundata.
Fundata este renumită pentru peisajele superbe. FOTOPrimăria Fundata.

La festival sunt aşteptaţi toţi cei care vor să descopere natura, să înveţe meşteşuguri vechi şi să guste din bucatele tradiţionale ale zonei. Festivalul Eco Turism este organizat în premieră anul acesta.

Pe parcursul weekendului vor avea loc atât activităţi culturale cât şi activităţi sportive, respectiv un concurs de cros montan. Vom fi inaugurate traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus, un labirint al potecilor cu atâtea atracţii de-a lungul lor: peisaje, tradiţii şi obiceiuri, arhitectura rurală autentică, bucate tradiţionale.

Deschiderea festivalului va avea loc sâmbătă la ora 10.00 la Casa de Cultură din Fundata. Aici vor fi organizate ateliere meşteşugăreşti şi vor fi prezentate atracţiile zonei. Nu vor lipsi nici jocurile tradiţionale. La ora 11.00 vor fi prezentate cele nouă trasee turistice şi apoi se va da startul la cross (5 km persoanele peste 16 ani). La ora 12.00 vor porni în alergare copiii care vor avea un traseu de 2 km. După terminarea crosului se vor organiza drumeţii pentru cei mai şi cei mici, de aceea este recomandat echipament de munte (geacă şi bocanci).

Şi pentru că o plimbare în aer liber facepoftă de mâncare, de la ora 13.30 va avea loc o degustare de produse tradiţionale printre care tocană la ceaun şi brânzeturi din zonă. Nu va lipsi nici muzica populată, iar de la ora 14.00 va fi o paradă a portului popular. De asemenea vor fi prezentate ofertele turistice ale zonei. Seara se va încheia cu un foc de tabără de la ora 18.00.

Duminică participanţii vor avea parte de plimbări, vor afla istoria zonei şi vor explora potecile montane. Traseele Ecoturistice în Poarta Carpaţilor - Fundata, Şirnea, Moieciu de Sus au o lungime totală de aproximativ 100 de km. Acestea sunt marcate şi au un grad de dificultate redus, fiind accesibile atât vara, cât şi iarna. Potecile traversează fâneţe, păduri, dar trec şi printre hodăi şi case tradiţionale. De pe aceste trasee se pot admira Munţii Bucegi, Leaota şi Piatra Craiului.

Cel mai curat aer din ţară

Comuna Fundata din Judeţul Braşov este situată la 1360 de metri altitudine şi este străjuită de Munţii Bucegi, pe de o parte, şi de Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte. Aici este cel mai curat aer din ţară, lucru dovedit şi de o staţie meteo, aflată chiar în vârf de munte, care măsoară puritatea aerului. Este cea mai înaltă localitate din România.

Oriunde priviţi, la Fundata, veţi vedea culmile munţilor, dealurile superbe, îmbrăcate în verdeaţă şi flori din aprilile până în octombrie, sau acoperite de omăt iarna. Odată ajunşi la Fundata trebuie neapărat să vă opriţi şi să admiraţi peisajele superbe, încă virgine. O plimbare pe uliţele comunei braşovene vă va încărca cu energie şi veţi simţi imediat efectele aerului curat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite