Fecioara Maria ar putea fi protectoarea Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feciara Maria îi va ocroti pe braşoveni
Feciara Maria îi va ocroti pe braşoveni

Academicieni, oameni de cultură, preoţi, jurnalişti, dar şi reprezentanţii grupurilor de juni au solicitat Mitropoliei Ardealului ca şi oraşul de poalele Tâmpei să aibă un patron spiritual.

Ţinând cont că anul acesta se împlinesc 775 de ani de când Braşovul a fost atestat documentar, câteva asociaţii şi fundaţii de la poalele Tâmpei, au solicitat Mitropoliei Ardealului ca municipiul să aibă şi un sfânt protector, respectiv pe Fecioara Maria.

Iniţativa a fost luată de către Fundaţia „Dacia", condusă de omul de afaceri Liviu Pandele, şi de către Asociaţia Ziarişrilor şi Oamenilor de Cultură, Cincinat Pavelescu. Reprezentanţii celor două asociaţii susţin că Maica Domnului joacă un rol important în viaţa comunităţii, pentru orice locuitor, indiferent de ritul religios de care aparţine. 

Printre cei care sprijină această iniţiativă se numără şi academicianul Alexandru Surdu, profesori universitari, oameni de cultură şi artişti, jurnalişti, militari, dar şi grupurile de juni din Şcheii Braşovului.

„La confluenţa dintre religia catolică şi cea ortodoxă, într-un oraş în care de-a lungul a secole de existenţă nu au existat conflicte de natură interetnică şi religioasă, considerăm că a o avea patron spiritual pe Sfânta Fecioara Maria, este o împlinire şi totodată, un exemplu de urmat la nivelul Uniunii Europene de coabitare paşnică interetnică şi ecumenică", se precizează în scrisoarea adresată ÎPS Laurenţiu Streza.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite