Falsificatori reţinuţi de procurori. Luau bani pentru falsificarea de acte de identitate şi permise de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost reţinuţi de procurori. FOTOArhivă.
Suspecţii au fost reţinuţi de procurori. FOTOArhivă.

Cei şase bărbaţi sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional, fals în înscrisuri oficiale şi înşelăciune. Suspecţii sunt cercetaţi după ce au falsificat acte şi au luat bani de la mai multe persoane cărora le-au promis că vor obţine rapid un permis de conducere.

Suspecţii cereau între 1000 şi 2000 de euro pentru documente false. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care avea ca scop comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale.  S-a reţinut că,  membrii  grupării au acţionat pe raza judeţului Braşov şi a municipiului Bucureşti, falsificând acte de identitate, permise de conducere sau procuri notariale, pentru cetăţeni români şi străini, contra cost.  Totodată , în cauză s-a reţinut că membrii grupului infracţional organizat au înşelat mai multe persoane, substituindu-şi calităţi oficiale, solicitând bani şi creându-le impresia că le vor ajuta să obţină permisul de conducere mai uşor. Sumele obţinute astfel variau între 1.000-2.000 de euro pentru fiecare persoană, persoanele vizate fiind, în general, cetăţeni români stabiliţi în străinătate şi care se aflau în ţară pentru perioade scurte de timp“, se arată în comunicatul procurorilor.

La percheziţii anchetatorii au descoperit sume de bani şi multă aparatură electronic folosită la falsificarea documentelor. „În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate un calculator, o tabletă, un laptop, 11 hard-disk-uri, 12 imprimante, zeci de telefoane mobile şi cartele SIM, opt memory stik, 33 de CD-uri, două card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente (trei lămpi UV, un laminator şi o datetiera), permise falsificate şi înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum şi sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline şi 1.800 de lei“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

  

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri