Fabrica de Pulberi din Făgăraş ar putea reîncepe producţia. Se anunţaseră investiţii de 10 milioane de euro, dar banii de la guvern nu au mai sosit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de Pulberi din Făgăraş a fost trasă pe linie moartă de doi ani. FOTOArhivă.
Fabrica de Pulberi din Făgăraş a fost trasă pe linie moartă de doi ani. FOTOArhivă.

După ce anul trecut în mai Guvernul promitea o investiţie majoră la Făgăraş şi creşterea numărului de angajaţi, totul a rămas la stadiul de promisiune. Acum, prfectul Braşovului a anunţat că fabrica urmează să îşi stingă datoriile către autorităţile din Făgăraş, să achiziţioneze o staţie de eruprare şi să înceapă producţia.

Investiţia de 10 milioane de euro a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe anul trecut. Atunci o delegaţie guvernamentală, formată din secretari de stat şi consilieri din Ministerul Economiei, Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării, au vizitat unităţile de la Victoria şi de la Făgăraş Fabrica de Pulberi din Făgăraş este deţinută societatea Romarm, 83% din acţiuni fiind în portofoliul Ministerului Economiei. „Se va face o investiţie de peste 10 milioane de euro, în total, banii urmând să fie aprobaţi la următoarea rectificare bugetară pe care o va face Guvernul. În primul rând, din vară va fi repornită instalaţia de trinitrotoluen, respectiv dinamită. Vor fi angajaţi 200 de oameni în primă fază, urmând ca numărul salariaţilor să ajungă la 500“, a declara anul trecut, la finele lunii mai, social democratul Mihai Popa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.  

De atunci a trecut un an. Banii nu au mai venit şi nici investiţii nu s-au mai făcut. Acum autorităţile sunt mai potolite în declaraţii. Prefectul Mihai Mohaci a anunţat la şedinţa de Dialog Social de ieri, solititată de CNSRL Frăţia că fabrica îşi va stinge datoriile către autorităţile locale (11 miliarde de lei vechi) şi apoi va achiţiona o staţie de eruprare pentru a putea relua producţia în acest an. „După ce se va stinge datoria pe care o are faţă de autoritatea locală din Făgăraş  se va lansa licitaţia pentru achiziţionarea staţiei de epurare a fabricii. Se va intra în linie dreaptă pentru redeschiderea producţiei“, a declarat prefectul Mihai Mohaci.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite