Fabrica de medicamente Europharm va fi redeschisă de doi braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica a fost cumpărată de la GlaxoSmithKline în luna septembrie de doi fraţi din Braşov. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită, dar se vor face investiţii de 8 milioane de euro, iar fabrica va fi redeschisă anul viitor.

Doi antreprenori braşoveni, fraţii Santa Nandor (farmacist) şi Santa Attila  (economist), care controlează o unitate de producţie de medicamente generice în Braşov, au cumpărat fabrica de medicamente Europharm din Braşov, închisă în decembrie 2015 de britanicii de la GlaxoSmithKline (GSK). Au contractat un credit de 8 milioane de euro pentru noi modernizări şi au anunţat că vor reîncepe producţia în 2018., scrie bizbrasov.ro.

Compania GlaxoSmithKline a decis încă din iunie 2013 să închidă fabrica Europharm de la Braşov şi a încercat să vândă liniile de producţie. Nu a reuşit însă să găsească un cumpărător, astfel că la finele anului 2015 a fost închisă definitiv. 236 de angajaţi au rămas fără un loc de muncă.  Fabrica din Braşov a fost înfiinţată în 1994 şi producea o gamă variată de medicamente, inclusiv Seroxat – pentru depresie, Retrovir – pentru tratamentul HIV/SIDA, Duact şi Sucrets – pentru boli ale aparatului respirator, precum şi produse pentru menţinerea stării de sănătate, precum Panadol, Coldrex, Parasinus şi Marcofen. Înainte să fie închisă Fabrica Europharm derula afaceri de 100 de milioane de euro pe an şi era al patrulea mare exportator al Braşovului. Britanicii au mutat însă producţia de la Braşov în Polonia şi Spania.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite