EXCLUSIV/Direcţia Agricolă vrea să-şi recupereze banii de la Schutz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia braşoveană s-a constituit parte civilă în dosarul de înşelăciune şi cerut daune de 2,3 milioane de lei. Maria Schutz este judecată de aproape trei ani, perioadă în care dosarul ei s-a plimbat pe rolul a cel puţin trei instanţe, fără rezultat.

Maria Schutz este supranumită şi „Regina Serelor". În calitate de manager al unor societăţi agricole din Braşov, Bihor şi Dolj a fost trimisă în judecată în 2007 pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi bancrută frauduloasă, în formă continuată. Potrivit dosarului femeia care a cumpărat serele Codlea din Braşov şi Orser din Oradea este judecată pentru că nu şi-a respectat angajamentele luate în momentul achiziţiei.

Citește și O nouă amânare în procesul Mariei Schutz, judecat astăzi la Tribunalul Bihor

Corneliu Popa, fost director general al Agenţiei Domeniilor Statului este judecat în acelaşi dosar pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Mihai Ciobanu, fost director al Direcţiei Urmărire Contracte din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului este judecat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ion Dascălu, asociat la S.C. Sere Codlea S.A. este acuzat de complicitate la bancrută frauduloasă, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, „Maria Schutz, cu sprijinul lui Popa Corneliu şi Ciobanu Mihai, a indus în eroare Agenţia Domeniilor Statului cu ocazia încheierii şi derulării contractelor de privatizare a societăţilor comerciale Orser SA Oradea şi Sere Codlea SA Braşov". Prejudiciul creat Agenţiei Domeniilor Statului este de peste cinci milioane de euro. Maria Schutz nu a putut fi contactată pentru a comenta situaţia.

Amânări repetate

Dosarul se plimbă prin instanţe din anul 2007. Aproape la fiecare termen, una dintre părţi a solicitat amânarea procesului. Cele mai multe solicitări îi aparţin lui Mihai Ciobanu, director al Direcţiei de Urmărire a Contractelor din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului, judecat pentru complicitate. Acesta invocă ba faptul că este bolnav, ba că nu a putut studia dosarul.

Avocatul Mariei Schutz, Eugen Iordăchescu, s-a folosit şi el de diferite chichiţe pentru a obţine amânarea procesului. În aprilie 2009 dosarul a fost trimis la Curtea Constituţională, unde a stat mai bine de un an. De aici a fost retrimis Tribunalului Bihor, iar un nou termen s-a derulat astăzi. „Pentru mine ca procuror această situaţie este neplăcută. Însă instanţa este suverană", a declarat şeful DNA Oradea, Marius Iancu. El a explicat că aceste amânări sunt portiţe pe care le exploatează avocaţii pentru a trena procesele.

5 milioane de euro este prejudiciul creat Agenţiei Domeniilor Statului.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite