Elevii de la Şcoala Generală nr.2 au câştigat concursul naţional „În căutarea lui Andrei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii braşoveni au prorpiul lor studio de televiziune. FOTOTV2BV
Elevii braşoveni au prorpiul lor studio de televiziune. FOTOTV2BV

Victoria este cu atât mai mare cu cât aceeaşi echipă de la TV2BV a Şcolii Generale Nr.2 „Diaconu Coresi” a câştigat şi anul trecut competiţia „Şcoala lui Andrei“.

La concursul din acest an au participat 213 echipe de elevi din clasele I-VIII care au realizat şi prezentat proiecte creative pe suport video, menite să susţină activităţi cu caracter eco-civic promovate prin platforma online de responsabilitate sociala “Ţara lui Andrei”.

Echipele s-au înscris în concurs cu un proiect aparţinând uneia din cele trei teme majore: educatie şi cultură, mediu, implicare în comunitate. Proiectele au fost evaluate de un juriu de specialişti care au avut de apreciat ideea proiectului (şi a filmului), asumarea valorilor din Ţara lui Andrei, implicarea tuturor membrilor echipei în realizarea filmuleţului,originalitatea şi creativitatea materialului.

Un succes important

„Pentru noi, proiectul „Interferenţe europene” este o oportunitate de a aşeza şcoala noastră pe harta şcolilor europene” a spus Alexandra Tecuşanu, elevă în clasa a VII a.

„Aceste performanţe ne onorează şi ne obligă ca mâine să fim mai buni ca azi“, a spus Alex Popa, un alt membru al echipei.

TV2BV  este o alternativă educaţională într-un spaţiu neconvenţional în care elevii pasionaţi de jurnalism şcolar îşi dezvoltă abilităţi de lucru în echipă, de comunicare, de responsabilitate, de construire a civismului.

„Am aşteptat cu emoţie rezultatele concursului naţional şi ne-am bucurat ca de Sf. Andrei am obţinut locul I pe ţară” susţine eleva Alexandra Derczeni.Toţi elevii din echipă vor primi biciclete şi kituri de protecţie.

Proiectul câştigător şi rezumat într-un material video poate fi urmărit pe www.tv2bv.com. În primăvară, în Slovacia, alături de alte 15 ţări europene vom intra în concurs cu materialele media realizate de TV2BV şi ne dorim să ne întoarcem acasa victorioşi , afirmă prof. Avădanei Dumitru, coordonatorul elevilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite