Elevii Colegiului Tehnic de Transporturi Braşov vor să obţină performanţe la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului 2012, şase licee din ţară, care au avut un grad de promovabilite redus la bacalaureat în 2011 beneficiază de un proiect-pilot pentru a-şi îmbunatăţi performanţele, printr-un proces de coaching de echipă. Printre şcoli se numără şi Colegiul Tehnic de Transporturi Braşov. 

Proiectul a fost lansat de către Asociaţia Română pentru Coaching şi Asociaţia ROI, în parteneriat cu alte organizaţii, şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei. Conform proiectului, la nivelul fiecărui liceu, a fost formată o echipă de voluntari din care fac parte profesori, elevi, părinţi, reprezentanţi ai autorităţii locale şi ai mediului de afaceri. Scopul este ca aceste grupuri să lucreze împreună în scopul îmbunătăţirii procesului de educaţie.

Proiectul se bazează pe voluntariat şi are la bază un proces de coaching de echipă ce şi-a dovedit eficacitatea şi eficienţa în  lucrul cu şcolile din alte ţări.  Este de aşteptat ca programul să producă rezultate în ceea ce priveşte îmbunătăţirea prezenţei, a disciplinei şi a rezultatelor la examenul de bacalureat. Majoritatea elevilor din liceele selectate provin din medii defavorizate, cu familii monoparentale sau chiar fără părinţi.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite