După 5 ani de chinuri, ANL ar putea începe, într-un final, construcţia unui bloc şi în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANL nu a mai reuşit să realizeze în municipiul Braşov nici un proiect de mai bine de 10 ani, deşi a avut puse la dispoziţie terenuri. Foto: Arhivă
ANL nu a mai reuşit să realizeze în municipiul Braşov nici un proiect de mai bine de 10 ani, deşi a avut puse la dispoziţie terenuri. Foto: Arhivă

La mai bine de cinci ani de la anunţarea proiectului ANL de a construi un bloc în Braşov, pe Bulevardul Gării, acesta ar putea fi chiar construit. Agenţia a obţinut încă din luna aprilie autorizaţia de construire pentru acest imobil proiectat cu 8 etaje şi mansardă, iar, săptămâna aceasta, a făcut şi demersurile necesare în vederea deschiderii şantierului.

Astfel, ANL a primit certificatul de urbanism necesar amenajării organizării de şantier pentru acest bloc. Ca să se poată apuca de treabă, va trebui să obţină şi o autorizaţie de construire, şi ţinând cont că eliberarea acestor documente este suspendată pe timp de iarnă, până în februarie, cel mai probabil abia la primăvară ANL se va apuca de treabă.

Apartamentele, vândute de acum mai bine de doi ani

Dacă la început, ANL anunţa că blocul va avea 78 de locuinţe, cu preţuri între 26.500 de euro şi 52.000 de euro, între timp proiectul a mai fost puţin modificat, în sensul că două apartamente au „dispărut din peisaj”, pentru că la ultimul etaj vor fi construite patru penthouse-uri cu preţuri de peste 80.000 de euro. În schimb, preţul unei garsoniere în acest bloc pleacă de la 28.009 euro. Majoritatea apartamentelor au fost deja vândute încă de acum peste doi ani. Locuinţele sunt decomandate, iar la parterul blocului va fi amenajată o cameră pentru depozitarea bicicletelor şi a cărucioarelor. „Blocul va avea două niveluri la subsol, boxe pentru fiecare apartament şi adăpost antiaerian la subsol, centrală de bloc proprie, ghenă şi câte două lifturi pentru fiecare scară, care coboară până la primul nivel de subsol”, au explicat reprezentanţii ANL.

Creditele ipotecare necesare contractării apartamentelor pot fi acordate de către băncile cu care ANL are convenţie de colaborare – BCR, BRD, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Banca Transilvania si Piraeus Bank. Locuinţele ar urma să fie realizate în 18 luni de la data începerii construcţiei.

Citeşte şi:

ANL construieşte un nou bloc la Braşov. Locuinţele vor avea preţuri mai mici decât apartamentele vechi

Locuinţe construite de ANL, pentru medici şi profesori

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite