Două cabinete stomatologice şcolare vor fi dotate cu aparatură nouă

0
0
Elevii din întreg municipiul vor fi trataţi la cele două cabinete stomatologice FOTO Adevărul
Elevii din întreg municipiul vor fi trataţi la cele două cabinete stomatologice FOTO Adevărul

Viceprimarul Costel Mihai a anunţat că, pentru dotarea cabinetelor medicale şcolare din municipiu, în bugetul pe 2017 sunt prevăzute fondurile necesare – 160.000 de lei – pentru dotarea a două cabinete stomatologice şcolare.

 La această oră nu funcţionează niciun cabinet stomatologic şcolar în Braşov.

În acest moment, în Braşov există 69 de cabinete medicale şcolare, care sunt deservite în prezent de 50 de asistenţi medicali şi 8 medici. În mod normal, conform normativelor, ar trebui să lucreze în aceste cabinete 81 de asistenţi medicali şi 30 de medici.

„Dacă ar fi să ne raportăm la cabinetele stomatologice, există unul pe str. Memorandumului, la căminele studenţeşti, care a fost dotat anul trecut cu aparatura necesar. Anul acesta vrem să dotăm un cabinet într-un liceu şi altul într-o şcoală generală. Încă nu au fost stabilite unde vor fi cele două aparate pentru cabinetele stomatologice, probabil în zona centrală, pentru a fi mai faci pentru toţi elevii din Braşov să aibă acces cât mai facil din punct de vedere al transportului în comun, pentru că vor avea acces toţi elevii din municipiu”, a declarat viceprimarul Braşovului.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, 75 % dintre copii până în 13 ani au carii temporare. În primul rând, rolul acestor cabinete stomatologice este acela de prevenţie. „Dacă vom reuşi să angajăm personal de specialitate, şi există cerere, vom solicita suplimentarea de fonduri la rectificarea bugetară şi vom dota mai mutle cabinete şcolare”, a  mai menţionat Costel Mihai.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri