Doi poliţişti şi un jandarm din comuna braşoveană Ticuş, cercetaţi după ce au agresat un localnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iranianul a fost arestat Foto. arhivă Adevărul
Iranianul a fost arestat Foto. arhivă Adevărul

Întreg incidentul s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 mai şi a fost filmat de camerele de supraveghere ale Primăriei Ticuş. Imaginile au ajuns la superiorii lor de-abia astăzi.

După ce a vizualizat înregistrarea, conducerea Poliţiei Braşov a deschis o anchetă. „În imaginile respective apar doi poliţişti şi un jandarm care agresează un cetăţean. Imediat după ce am vizualizat aceste imagini, conducerea inspectoratului a dispus corpului de control să înceapă verificările în acest caz, în acelaşi timp fiind înştiinţat şi Parchetul de pe lîngă Tribunalul Braşov", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.
Cei doi agenţi de poliţie şi jandarmul vor fi cercetaţi în acest caz pentru purtare abuzivă şi riscă până la 5 ani de închisoare.

Bărbatul agresat de poliţişti a fost arestat, azi, de Tribunalul Braşov, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii. Şi asta pentru că, la scurt timp după ce a fost agresat, poliţiştii din Ticuş ar fi bătut-o şi pe mama lui, în data de 11 iunie, iar el a sărit să o apere, împreună cu ceilalţi doi fraţi săi. În urma acestui ultim incident, toţi cei trei fraţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Judecătoria Braşov a decis să-i cerceteze în stare de libertate. Procurorii au făcut însă recurs, care s-a judecat azi, la Tribunalul Braşov. Instanţa a decis să-i aresteze pe cei trei pe o perioadă de 15 zile.

Nici mama băieţilor şi nici fiul ei agresat de poliţişti nu au depus până acum plângere la Poliţie. Femeia susţine că are în schimb un certificat medico-legal în care se menţionează că, în urma corecţiei pe care a primit-o de la poliţişti, a avut nevoie de 9 zile de îngrijri medicale.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite