Doi campioni naţionali vor concura la Trofeul Teliu cu prototipuri Radical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simone Tempestini şi Horaţiu Ionescu
Cristea vor lua startul la Teliu. FOTOautorally
Simone Tempestini şi Horaţiu Ionescu Cristea vor lua startul la Teliu. FOTOautorally

Simone Tempestini şi Horaţiu Ionescu Cristea revin în campionatul de viteză în coastă, urmând să participe la finalul acestei săptămâni la Trofeul Teliu. Cei doi campioni naţionali vor avea parte de experienţe inedite, urmând să piloteze două prototipuri Radical SR4 aduse în România de o echipă italiană.

Deţinător al titlului mondial al juniorilor la raliuri şi dublu campion naţional de raliuri, Simone Tempestini a mai luat startul la etape de coastă doar ca parte a pregătirii sale pentru raliurile de asfalt. „Mă bucur că pot să profit de oportunitatea oferită de Autosport Sorrento, urmând să fie pentru prima dată când mă voi afla la volanul unei asemenea maşini" a declarat Tempestini. "Sunt, de asemenea, încântat să revin la o etapă de coastă, o disciplină diferită de raliuri, şi sper să petrec un weekend frumos alături de spectatorii care vor fi prezenţi la Teliu“ a mai adăugat tânărul pilot Napoca Rally Academy.

Recunoscut ca unul dintre cei mai rapizi piloţi, Horaţiu Ionescu Cristea nu a concurat deloc în această ediţie a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, iar în 2016 a fost prezent doar la startul primelor trei etape. „Va fi o experienţă nouă pentru mine şi abia aştept să o trăiesc." a declarat Horaţiu Ionescu Cristea.  

Trofeul Teliu reprezintă cea de-a şasea etapă a campionatului şi se va desfăşura în zilele de 2 şi 3 septembrie pe traseul găzduit de DN10 ce leagă judeţele Braşov şi Covasna. La start se vor alinia 75 de concurenţi. Având o lungime de 3,55 km şi o diferenţă de altitudine de 147 metri între start şi finish, traseul Trofeului Teliu combină zonele de viteză cu virajele tehnice, aflându-se pe lista de trasee favorite a multor piloţi din campionat.

Sâmbătă, 2 septembrie, sunt programate trei runde de recunoaşteri şi trei runde de antrenamente cronometrate, acestea din urmă urmând să decidă ordinea de start pentru manşele de concurs. Cele două urcări de concurs vor avea loc duminică, 3 septembrie, de la orele 14:15, respectiv 17:00, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite