Distracţia, cuvântul de ordine în Poiana Braşov. Staţiunea este plină de turişti din Republica Moldova, Moldova şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul sunt excelente pentru practicarea schiului. Foto: Andrei Paul
Pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul sunt excelente pentru practicarea schiului. Foto: Andrei Paul

Chiar dacă nu a nins, zăpada artificială a făcut pârtiile practicabile, iar turiştii care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi au ocupat toate hotelurile şi pensiunile

Poiana Braşov este plină, spre bucuria hotelierilor, care spun că, în aceest an, au venit mult mai mulţi turişti din 

Republica Moldova, Ucraina şi Rusia, care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi. Gazdele le-au pregătit oaspeţilor din străinătate mâncare tradiţională şi petreceri cu muzică populară.

Dacă majoritatea turiştilor şi-au făcut rezervări din timp, au fost şi multe cazuri care au venit în staţiune şi au întrebat dacă mai sunt locuri libere la centrul de informare turistică.

„Foarte mulţi turişti au venit la noi la centru pentru a se informa în principal de locuri de cazare, unde pot să mănânce cel mai bine şi care este starea pârtiilor din acest moment“, a declarat Nora Duduţă, reprezentantul Centrului de informare turistică din Poiana Braşov.

Pârtiile din partea superioară a Postăvarului, în stare excelentă

„Pârtiile din masivul Postăvarul se prezintă în stare foarte bună, inclusiv Drumul Roşu şi Sulinar, pe toată lungimea. În zona inferioară, pârtiile Bradul şi Sulinar se prezintă în stare bună. Cea din urmă este închisă doar în zona pilonului 2 (zona inferioară). Rămân închise pârtiile Lupului, zona inferioară, şi Stadion”, a anunţat purtîtorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Stratul de zăpadă pe pârtii este cuprins între 20 şi 40 cm, şi aproximativ 5 cm în Poiana Braşov. Zăpada pe pârtii este tare şi provine din înzăpezirea artificială.

La ora 9.00 erau în stare de funcţionare următioarele instalaţii pe cablu: Telecabinele Kanzel şi Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile Ruia şi Bradul (cel din urmă va funcţiona până la ora 19.00, ca şi instalaţia de nocturnă).

La Predeal, doar pârtia Clăbucet este funcţională, aici find folosite din plin tunurile care produc cu zăpadă artificială. La această pârtie este functional teleschiul. De asemenea, în  zona pârtiei, este un patinoar artificial, lângă Complexul „Fulg de Nea”, a preciyat primarul staţiunii, Liviu Cocoş.

Dacă nu schiaţi, puteţi merge la săniuş sau la patinoar

Pentru cei care nu practică schiul, s-a deschis şi pârtia de săniuş din Poiana Brasov. Ca şi în sezonul trecut, braşovenii şi turiştii vor avea la dispoziţie trei piste drepte de tubing, o pistă de tubing cu viraje şi o pârtie de săniuş, totul pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi.

La aceasta se adaugă şi o bandă transportoare, care le asigură turiştilor un acces facil în partea superioară a pârtiei. În acest sezon, parcul oferă noi facilităţi, comparativ cu sezonul trecut. Astfel, datorită investiţiilor de anul trecut în sistemul de iluminat, parcul va fi deschis şi după căderea întunericului, progamul fiind între orele 10.00-20.00.

O oră costă 20 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar accesul pentru o zi este taxat cu 50 de lei pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii. După ora 18.00, accesul pentru două ore costă 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.

Doritorii pot merge, în week-end şi la patinoarul olimpic din Poiana Braşov. Seriile de patinaj sunt între orele: 11.00 -12.30, 13.00 – 14.30, 15.00 – 16.30, 17.00 – 18.30 şi  19.00 – 20.30.

Tarifele la Patinoar Olimpic din Poiana Braşov sunt următoarele: închirieri patine – 15 lei/serie, intrarea: copiii – 5 lei/serie, adulţii – 10 lei/serie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite