Dezinsecţie împotriva căpuşelor şi ţânţarilor la Braşov

0
0

Primaria efectuează până în 30 iulie o dezinsecţie generală în tot oraşul. Pe lângă insectele inofensive sunt vizate şi căpuşele şi ţânţarii care pot transmite boli grave.

Substanţele utilizate sunt: K-othrine Profi EC 250, având substanţa activă deltamethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte şi Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanţa S-metopren. În perioada 27-30 iunie se vor efectua tratamente pentru combaterea capuselor în zonele de agrement, locurile de joacă şi curţile interioare ale grădiniţelor din municipiul Braşov. Substanţa utilizată este: Parainsect CE, având substanţa activă permethrin.

Produsele folosite la dezinsecţie nu sunt periculoase pentru oameni, dar pot afecta animalele de companie. Dacă se observă intoxicări acestea trebuie duse la veterinar sau trebuie administrată vitamina K. De asemenea reprezentanţii municipalităţii şi ai firmei care execută aceste servicii fac un apel la apicultorii din municipiul Braşov să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

„Joi va începe acţiunea de dezinsecţie pentru combaterea căpuşelor, în zonele de agrement, pe spaţiile verzi, în locurile de joacă şi în locurile pentru picnic, precum şi în curţile unităţilor de învăţământ. Săptămâna viitoare vom începe şi activitatea de dezinsecţie. Este a treia etapă de deparazitare şi dezinsecţie din municipiu, acţiuni asemănătoare fiind organizate şi în lunile mai şi iunie“, a precizat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz.

Căpuşele pot transmite boala Lyme

Sute de braşoveni au ajuns în ultimele trei luni la spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe. În cazul în care mergeţi la pădure trebuie să purtaţi haine deschise la culoare, să nu vă aşezaţi pe iarbă, iar când ajungaţi acasă să verificaţi dacă nu cumva aţi fost muşcaţi de căpuşe.

Medicii le recomandă cu fermitate braşovenilor care au fost înţepaţi de căpuşe să îşi facă imediat analizele medicale. Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos.

Primul semn al infecţiei este de obicei o urticarie circulară care apare în 1-2 săptămâni de la înţepătură, dar poate apărea şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei. Boala Lyme nu se transmite de la o persoană la alta, dar poate fi fatală dacă nu este tratată.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri