Datoriile CET-ului îi lasă pe braşoveni fără apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o săptămână, apartamentele branşate la CET ar putea să rămână fără apă caldă.

17.000 de locuinţe, dintre cele 26.000 de apartamente branşate la CET, riscă să rămână fără apă caldă. Braşovenii vor ajunge în această situaţe dacă centrala termoelectrică nu îşi va achita datoriile de aproape 9.000.000, înregistrate către furnizorul de gaz. Compania de gaz a emis o somaţie către CET Braşov, prin care cere reprezentanţilor centralei să achite datoriile restante, în valoare de 8.900.00.

„Avem de achitat facturile pentru lunile aprilie, mai şi iunie. Compania nu ne va mai furniza gaz, dacă nu plătim măcar o parte din această sumă. Facem apel la asociaţiile de proprietari să plătească restanţele, ca să nu ajungem în situaţia de a nu mai avea cu ce să furnizăm apă caldă", a declara Florin Cuţitei, directorul CET Braşov.

Reprezentanţii centralei electrotermice spun că nu au cum să îşi achite datoriile dacă nu vor recupera la rândul lor banii restanţi de la asociatiile de proprietari. În visteria CET-ului ar trebui să intre 13.800.000de lei.

Datoriile pe care CET-ul le are către furnizorul de gaz nu sunt singurele de acest fel. CET Braşov datorează peste 20.000.000 de lei şi Companiei Naţionale a Lignitului.

Rezerva de cărbune a centralei electrotermice este în acest moment zero, iar compania a sistat furnizarea de combustibil. Dacă reprezentanţii CET Braşov nu vor ajunge la o înţelegere în acest caz, braşovenii ar putea rămâne şi fără căldură, în anotimpul rece.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite