Cutremur de 7,6 grade în Vrancea. 152 de cadre ale ISU Braşov au plecat să ajute operaţiunile la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este scenariul în care se acţionează în această dimineaţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

 În jurul orei 8.00, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade de scara Richter, la adâncimea de 120 km, cu epicentrul în localitatea Panciu.

Patru autospeciale de comandă şi interventie, două autocamioane, două autospeciale cu apă şi spumă, două echipaje SMURD, două echipaje de descarcerare, o autospeciale de interventie CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) au primit ordinul de a se deplasa la Bucureşti, pentru a ajuta operaţiunile de salvare.

În această amplă operaţiune sunt implicate 152 de cadre ale ISU Braşov, iar spre Bucureşti au plecat 13 autospeciale şi două autobuze.

„Exercitiul «Seism 2016» are ca scop verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie, timpul necesar mobilizării unor capabilităţi suplimentare, modul de implementare al procedurilor de coordonare, precum şi identificarea şi remedierea eventualelor deficienţe”, a precizat prutătorul de cuvânt al ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja.
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite