Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile, pentru a patra oară la Râşnov. Intrarea publicului este liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile îşi reia traseul după escala făcută la PyeongChang, la Jocurile Olimpice cu o oprire în România, la Râşnov unde sunt programate, două etape, sâmbătă 3 şi duminică 4 martie 2018.

La evenimentul din weekend de la Râşnov şi-a anunţat prezenţa campioana olimpică en titre Maren Lundby, care este şi lidera actuală a clasamentului general al Cupei Mondiale. De fapt, va fi prezent la Râşnov tot podiumul olimpic, Lundby-Althaus-Takanashi, dar şi fosta campioană olimpică, Carina Vogt, care, la PyeongChang nu a reuşit decât un loc 5, după rusoaica Avakumova şi ea oaspete al Râşnovului în acest weekend.

De fapt, toată elita mondială feminină şi-a anunţat prezenţa, aproape 50 de săritoare cu schiurile din 12 ţări: Austria, Finlanda, Franţa, Germania, Japonia, Statele Unite, Norvegia, Rusia, Italia, Slovenia, Ungaria şi, bineînţeles, România, reprezentată de Dana Haralambie, Diana Trâmbiţaş, Carina Militaru.

Să reamintim că la PyeongChang, singura noastră reprezentantă, Dana Haralambie s-a calificat pentru runda finală, ocupând locul 25, cu două poziţii mai sus decât actualul său loc în clasamentul general al Cupei Mondiale, după un excelent loc 11 obţinut în etapa de la Zao, din Japonia, la finele anului trecut. 

Intrarea este liberă, iar Primăria Râşnov va pune la dispoziţia spectatorilor curse regulate din centrul oraşului, care vor circula pe traseul Cinema Amza Pellea – I.L. Caragiale – Valea Cărbunării şi retur, începând cu ora 10:00 sâmbătă şi cu ora 8:00 duminică.

Apreciere la nivel mondial

Frumuseţea şi valoarea bazei de sărituri cu schiurile de la Râşnov este apreciată la nivel mondial. Astfel Râşnovul a fost inclus în elita celor 20 locaţii unde se desfăşoară Cupa Mondială Feminină de Sărituri cu Schiurile. La baza sportivă de pe Valea Cărbunării din Râşnov sunt patru trambuline de sărituri cu schiurile, cea mai mare având dimensiunea de 100 de metri. Investiţia în complexul sportiv de la Râşnov s-a ridicat la 13 milioane de euro.. Trambulinele la Râşnov sunt unicat în România.

Programul competiţiei

Vineri 2 martie Trambuina K90, Valea Cărbunării, Râşnov

ora 12:00 Antrenament oficial                   \

ora 13:30 Calificări pentru etapa din 3 martie

Sâmbătă 3 martieTrambuina K90, Valea Cărbunării, Râşnov

ora 10:00Săritură de probă

ora 11:00 Manşa I, urmată de Manşa a II-a şi festivitatea de premiere

Duminică 4 martie Trambulina K90, Valea Cărbunării, Râşnov

ora 08:45 Calificări

ora 10:00 Manşa I, urmată de Manşa a II-a şi festivitatea de premiere

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite