Crucea Roşie, la ceas de sărbătoare. Salvatorii de vieţi au fost şi în această zi la dispoziţia cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucea Roşie la ceas aniversar FOTO Ioan Buciumar
Crucea Roşie la ceas aniversar FOTO Ioan Buciumar

Chiar şi la aniversarea a 145 de ani de la înfiinţare, voluntarii de la Crucea Roşie au fost la datorie şi au încercat să le transmită cetăţenilor cunoştinţe elementare, dar vitale, despre procedura de resuscitare

La 145 de ani de la înfiinţarea Societăţii Naţionale Crucea Roşie din România, filiala Braşov a organizat o serie de evenimente în Piaţa Sfatului. Toţi cei care au trecut pe aici şi au dorit şi-au putut măsura tensiunea şi glicemia şi au putut afla despre activităţile pe care le desfăşoară Crucea Roşie la Braşov. Tot în Piaţa Sfatului au mai avut loc un maraton de resuscitare şi demonstraţii de prim ajutor. 

„Sărbătorim 145 de ani de activitate umanitară. Crucea Roşie Braşov sărbătoreşte prin demonstraţii de prim ajutor, luăm glicemia şi tensiunea - acţiune la care s-au prezentat foarte mulţi cetăţeni, de la ora 10:00 şi până la 14:00 s-au prezentat peste 200 de persoane – avem un maraton de resuscitare şi participăm cu ambulanţa Crucii Roşii la ultima acţiune a maratonului de vaccinare”, a declarat directorul executiv al Crucii Roşii Braşov, Gabriela Cercel. 

Numeroşi voluntari au fost pe întreaga durată a zilei de duminică în Piaţa Sfatului, unde fie au măsurat tensiunea sau glicemia trecătorilor, fie le-au arătat cum se face o resuscitare şi le-au explicat toate amănuntele extrem de importante, fie au ajutat la campania de vaccinare. 

„În această parte a Pieţei facem un maraton de resuscitare, pentru a arăta oamenilor cum se face corect această procedură şi prin aceasta antrenpm şi voluntarii, pentru că sunt voluntari pregătiţi pentru acordarea primului ajutor. În acelaşi timp, măsurăm tensiunea, glicemia şi pulsoximetria oamenilor care sunt curioşi să le afle”, a explicat Adelina Timea Păpară. 

„E foarte bine că putem să ne luăm tensiunea şi glicemia. Am ieşit bine, dar spaima e mai mare. E rău să fii speriat că ai tensiune”, spune unul dintre bărbaţii în vârstă care s-au încumetat să afle cum stau cu sănătatea.

„Tensiunea mi-am mai luat-o, dar glicemia este pentru prima dată. Mi-au spus că stau bine cu amândouă, am tensiunea 10 cu 6, dar, la vârsta mea, mi-au spus că e normal. E un lucru deosebit ce fac voluntarii aici, mai ales cei mai tineri dintre ei”, a spus un tânăr. Acţiunea celor de la Crucea Roşie a început la ora 10:00 şi a durat 10 ore. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cabana Postăvarul, cea mai veche construcţie din Poiana Braşov, de la strălucire la decădere şi din nou la glorie

Marea a venit la munte: festival mediteranean la Braşov, cu scoici, homari, calamari, midii, paella şi kebab

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite