Controale la spitale pe tema achiziţiei de aparatură medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada următoare, o echipă de consilieri de la Compartimentul Control Furnizori şi Servicii Medicale al Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală (DSAM) din cadrul Consiliului Judeţean Braşov va efectua o misiune de control la spitalele de sub autoritatea CJ, a anunţat vicepreşedintele Adrian Gabor.

Acesta a precizat că obiectivele misiunii de control sunt următoarele: verificarea achiziţionării de aparatură medicală din banii alocaţi din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, verificarea efectuării operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, precum şi contractele aferente acestor activităţi şi verificarea respectării dreptului pacientului şi comunicarea.

„Consiliul Judeţean Braşov va începe demersurile pentru transformarea în spitale clinice a unităţilor medicale care în prezent nu au acest statut. Este vorba despre Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov. De altfel, în strategia judeţeană de sănătate aflată în curs de elaborare se pleacă de la premisa că toate spitalele aflate sub autoritatea CJ vor fi spitale clinice. În acest sens vor avea loc discuţii între conducerea DSAM, directorii celor trei spitale şi Direcţia de Sănătate Publică, astfel încât să se elaboreze documentaţiile care vor fi transmise spre aprobare Ministerului Sănătăţii”, a precizat Adrian Gabor.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite