Cinci reguli simple pentru o piele tânără şi frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puteţo să evitaţi ridurile dacă respectaţi câteva reguli simple. FOTO - Shutterstock
Puteţo să evitaţi ridurile dacă respectaţi câteva reguli simple. FOTO - Shutterstock

Dacă vreţi să aveţi o piele mereu frumoasă trebuie să aveţi grijă ce mâncaţi, să vă hidrataţi, să vă protejaţi de razele soarelui şi să vă odihniţi suficient. Modul în care vă îngrijiţi zilnic pielea este foarte important.

Ceea ce mâncăm ne afectează atât sistemul intern, cât şi pielea. De aceea este foarte important să avem grijă la alimentaţie. „Pentru o piele frumoasă sunt recomandate alimente bogate în antioxidanţi şi vitamine. Alegeţi fructe şi legume şi renunţaţi pe cât posibil la dulciuri şi grăsimi. Citricele, ceaiul verde, dar şi fructele de pădure sunt foarte bune pentru ten. Nu fumaţi, deoarece se ştie că fumatul distruge şi pielea. Hidratarea este foarte importantă pentru o piele elastică şi fără riduri, astfel că este important să beţi doi litri de lichide pe zi. Mă refer aici la apă, nu la sucuri sau cafea“, spune Aurora Chirciu, cosmeticiană.

Curăţaţi delicat pielea

Foarte important pentru o piele frumoase este modul în care o îngrijim. Este important să repectăm câteva reguli simple. „Nu faceţi băi fierbinţi, deoarece apa foarte caldă afectează pielea. Alegeţi duşurile cu apă călâie, care pun în mişcare vasele de sânge. O circulaţie mai bună înseamnă o piele mai frumoasă. Nu folosiţi de fiecare dată când vă spălaţi bureţi de corp sau perii speciale deoarece pielea suferă. Nu alegeţi săpunuri, deoarece usucă pielea. Cel mai bine este să vă orientaţi spre geluri de duş naturale cum ar fi cele cu ulei de măsline, ulei de migdale sau aloe, care curăţă delicat şi hidratează pielea în acelaşi timp. Nu vă stergeţi cu un prosop imediat după ce aţi ieşit de sub dus, mai bine luaţi un halat şi alteptaţi la pielea să se usuce de la sine“, mai spune specialistul.

Atenţie mare la razele soarelui

Chiar dacă ne bucurăm de razele lui, soarele este un mare duşman al pielii. „Expunerea prelungită la soare fără protecţie afectează grav pielea. Peste 60% din riduri apar din cauza expunerii la soare. Este bine să folosiţi creme de protecţie solară tot timpul vara nu doar atunci când mergeţi la plajă. Folosiţi cremă de protecţie pe faţă şi pe mâini atunci când ieşiţi din casă şi afară este soare. Aşa veţi avea o piele hidratată şi fără riduri. Purtaţi ochelari de soare pentru a nu vă încrunta din cauza luminii, dacă vreţi să nu aveţi riduri de expresie“, mai spune Aurora Chirciu.

Odihniţi-vă şi evitaţi stresul

Somnul este foarte important pentru o piele frumoasă. „Este important să dormin 7-8 ore în fiecare noapte. Prin somn pielea se regenerează, iar persoanele odihnite arată multe mai bine. Evitaţi pe cât posibil stresul care duce automat la riduri. Este recomandat să încercaţi să vă relaxaţi să nu fiţi mereu încruntaţi şi stresaţi. Puteţi apela şi la masaje faciale de relaxare care tonifică pielea“, mai spune specialistul.

Atenţie la ce machiaj folosiţi

Pentru o piele frumoasă trebuie să alegeţi cosmetice de calitate. „Încercaţi să alegeţi produse cosmetice de calitate, pe cât posibil naturale. Nu alegeţi produse foarte ieftine, care de obicei sunt de proastă calitate şi vă afectează pielea. Nu folosiţi fond de ten sau pudră zilnic, deoarece pielea trebuie să mai şi respire. De asemenea, demachiaţi şi curăţaţi faţa în fiecarea seară. În plus după 30-40 de ani folosiţi o cremă de faţă potrivită vârstei, deoarece pielea are nevoie de hidratare suplimentară“, mai spune specialistul.  

Citeşte şi:

7 informaţii mai puţin cunoscute despre piele

10 alimente pentru o piele sănătoasă

   

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite