CET Braşov poate furniza energie termică doar două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Florin Cuţitei este nemilos cu braşovenii datornici şi îi va lăsa în frig. Foto: ADS
Directorul Florin Cuţitei este nemilos cu braşovenii datornici şi îi va lăsa în frig. Foto: ADS

Combustibilul este împrumutat din rezerva de stat şi va trebui restituit până în luna mai. Conducerea CET dă asigurări că le va căldură bun-platnicilor toată iarna.

Recent, Guvernul a aprobat cotele de cărbune pe care societăţile de termoficare le pot împrumuta din rezerva de stat pentru a putea funcţiona.

CET Braşov a luat deja din rezervă 150.000 de tone de cărbune, dar trebuie să le restituie, până la finele lunii mai 2011, pentru a putea lua noua tranşă aprobată de Guvern. „Această cantitate ne ajunge pentru două luni, dar ne vom mai aproviziona până la finele sezonului. Aşa este pocedura, ne împrumutăm din rezerva de stat înainte de începerea sezonului rece şi restituim în primăvară", spune directorul Florin Cuţitei.

Chiar dacă ar putea începe furnizarea de energie termică, mai ales că se anunţă un nou val de frig, „minunea" se va produce abia pe 1 noiembrie, dar nu pentru toţi clienţii, ci doar pentru cei care sunt cu facturile la zi.

Nu au căldură până nu plătesc

Câteva mii de familii din cadrul celor 150 de asociaţii de proprietari datornice, vor rămâne în continuare fără căldură, până când îşi vor achita restanţele. „Am recuperat doar 900.000 de lei, din cele 14,7 milioane pe care le au debit asociaţiile. Am stabilit ca datoriile să fie achitate în trei tranşe, până la finele anului, ca să putem plăti, la rândul nostru, datoria la gaz, de opt milioane de lei", a explicat Cuţitei. În Braşov, la sistemul centralizat de termoficare mai sunt branşate doar 19.000 de apartamente.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite