Cele mai vândute destinaţii de vacanţă peste hotare. Unde poţi petrece un sejur elegant cu mai puţin de 1.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paralia Katerini. FOTOeurotravel.ro

Grecia este în topul preferinţelor românilor, urmată de Bulgaria. Anul acesta oferte ieftine sunt şi în Turcia, dar şi în Spania sau Italia.

Destinaţia preferată a românilor cu un buget sub 1000 de euro rămâne Grecia. Staţiunile care au preţuri foarte bune sunt Paralia Katerini, Olimpic Beach, Halkidiki şi Thassos. Aici puteţi găsi sejuri ieftine şi mulţi dintre români preferă să meargă cu maşina. Drumul nu costă mai mult de 200 de euro, dus întors. Cei care aleg autocarul plătesc între 50 şi 75 de euro de persoană dus-întors în funcţie de oraşul din România din care pleacă. Cel mai ieftin este drumul cu plecare din Bucureşti.

„În Paralia Katerini şi Olimpic Beach cel mai bine se vând sejururile la vile care costă între 200 şi 400 de euro pentru şapte zile de cazare pentru două persoane. Majoritatea camerelor au chicinetă unde turiştii îşi pot găsi un mic dejun sau o masă de prânz sau cină. Mulţi români care nu au un buget foarte mare preferă aceste staţiuni, chiat dacă sunt aglomerate. În plus, plajele sunt mari, late, cu nisip fin şi relativ aproape de locurile de cazare. În acest staţiuni sunt zeci de restaurante unde se poate lua masa foarte bine cu 10 euro de persoană sau chiar mai puţin“, spune Cristian Rogozea, reprezentant agenţie de turism.

Zona Halkidiki este şi ea printre preferinţe. Aici sunt multe hoteluri care oferă sejururi cu demipensiune la preţuri foarte bune. „Până în Halkidiki sunt cam 1000 de kilometri, la fel ca şi până în Paralia Katerini sau Olimpic Beach. Aici predomină oferte cu demipensiune, adică mic dejun, cină şi cazare şapte nopţi. Preţurile sunt între 600 şi 750 de euro de cuplu“, mai spune agentul de turism.

Insula Thassos este preferată de turiştii care vor mai multă linişte. „Thassosul ete recunoscut pentru plajele intime şi mai sălbatice. Este zonă liniştită preferată de turiştii care vor o relaxare totală. Sejurile au preţuri cuprinse între 300 şi 500 de euro pentru şapte nopţi de cazare pentru două persoană. Pe lângă benzină, ca să ajungeţi în Thassos se plăteşte şi taxa de feribot, care este cam 30 de euro“, mai spune specialistul.

Insula Thassos. FOTOeuropatravel.ro

Preţuri bune la vecinii bulgari

Bulgaria este o altă destinaţia preferată de români pentru vacanţa de vară. „Bulgaria vine cu multe avantaje. Hotelurile sunt de foarte bună calitate, au camere spaţioase, iar multe sunt foarte aproape de plajă. În Bulgaria se merge mult pe sistemul all-inclusiv la preţuri bune. Un sejur costă între 600 şi 800 de euro all-inclusiv de cluplu, astfel că mulţi români aleg această variantă. În plus drumul este mai scurt şi se face şi ecomonie la transport. Cea mai căutată staţiune este Nisipurile de Aur, dar se vând bine şi sejururile în Sunny Beach, Nessebar sau Balcik“, mai spune Cristian Rogozea.

Nisipurile de Aur Bulgaria

Turcia vine anul acesta cu oferte. Şi Occidentul ţine pasul

Problemele din ultima vreme din Turcia şi nesiguranţa au dus la scăderea preţurilor în turism, deoarece mulţi vizitatori au renunţat să mai meargă aici de teamă. Anul acesta preţurile sunt cele mai mici din ultimii cinci ani. „Din cauza problemelor geopolitice, Turcia este o destinaţie relativ ieftină în 2017. Dacă anul trecut la hotelurile de 5 stele un sejur costa şi 1000 de euro de persoană, anul acesta preţurile au scăzut la jumătate. Sun hoteluri foarte bune care oferă sejururi la 700-800 de euro cu all-inclusiv pentru două persoane. La acest preţ se adaugă transportul“, mai spune agentul de turism.

Şi Spania sau Italia pot fi destinaţii de vară cu un buget redus. Există oferte în Costa Brava (Spania) sau Rimini (Italia) unde puteţi găsi un sejur de şapte zile cu demipensiune la 700-800 de euro pentru două persoane. Mai trebuie să plătiţi avionul, dar se pot găsi bilete ieftine cu sub 100 de euro de persoană dus-întors. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite