Ce să nu mâncăm ca să avem o piele mai tânără şi fără riduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O piele frumoasă este semnul că avem şi un organism sănătos. FOTOShutterstock.
O piele frumoasă este semnul că avem şi un organism sănătos. FOTOShutterstock.

Alimentaţia este foarte importantă pentru sănătatea pielii. Dulciurile, sarea şi chimicalele ne pot îmbătrâni prematur pielea.

Sarea, un condiment pe care îl folosim în fiecare zi, ne poate afecta pielea. „Consumul excesiv de sare duce la retenţie de apă în ţesuturi. Aşa apar ridurile şi mai ales celulita. Trebuie să fim atenţi nu doar la sarea pe care o punem în mâncare, ci şi la alimentele care au foarte multă sare. De exemplu mezelurile şi conservele au sare în exces pentru a ţine cât mai mult. Murăturile au şi ele foarte multă sare. La fel şi produsele din comerţ, respectiv plăcintele cu bânză sărată sau tot felul de sărăţele. Atenţie şi la seminţe şi alune care au şi ele foarte multă sare“, spune medicul dermatolog Alina Vija.

Zahărul este şi el un mare duşman al pielii. „Zahărul distruge în timp colagenul şi ne îmbrătrâneşte pielea. Trebuie să avem mare atenţie la consumul de zahăr. Sunt de evitat orice fel de dulciuri din comerţ, dacă aveţi probleme cu pielea. Puteţi mânca, din când în când, o prăjitură făcută în casă. Atenţie şi la fructe. Sunt sănătoase, dar au foarte mul zahăr, deci nu faceţi exces. Şi pâinea albă conţine destul de mult zahăr“, mai spune medicul.

Evitaţi prăjelile şi beţi apă

Şi modul în care gătim anumite alimente ne poate afecta pielea. „Prăjelile în general nu sunt bune pentru piele, fie că vorbim despre carne, cartofi sau alte legume prăjite. Afectează pielea deoarece îngraşă foarte mult, au multe calorii. De asemenea atunci când gătiţi evitaţi să folosiţi chimicale, gen borş sub formă de praf, vegeta, tot felul de cuburi cu gust de găină sau vită. Acestea au foarte multe chimicale care pot duce la îmbătrânirea tenului. Trebuie să evităm alimentele procesate care au foarte multe E-uri. Chiar dacă sunt acceptate în industria alimentară, sunt chimicale care afectează pielea“, mai spune specialistul.

Apa are şi ea un rol important. Pentru a avea o piele frumoasă este crucial să bem apă, să ne hidratăm. „Pielea are nevoie de hidratare permanent. De aceea este bine să consumăm doi litri de apă pe zi. Dacă organismul nu este hidratat, pielea se usucă, nu mai este elastică, ne apar riduri, dar şi tot felul de iritaţii“, mai spune medicul. 

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite