Câine bătrân, legat strâns cu sârmă, în pădure. Cum a reacţionat animalul când a fost salvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un câine bătrân a fost legat strâns de un pom dintr-o pădure din Braşov FOTO Primăria Braşov
Un câine bătrân a fost legat strâns de un pom dintr-o pădure din Braşov FOTO Primăria Braşov

Un câine bătrân a fost legat atât de strâns de un copac dintr-o pădure din Braşov, încât capul animalului a căzut în momentul în care a fost dezlegat

Reprezentanţii Serviciului Public de Gestionare a câinilor fără stăpân şi cei ai Asociaţiei Milioane de Prieteni au găsit un câine bătrân care era legat cu sârmă, într-o pădure din Braşov. Bietul animal era legat atât de strâns de un copac, încât era, practic, complet imobilizat. Împreună cu o echipă de la Poliţia Animalelor, aceştia au reuşit să salveze patrupedul, care s-a bucurat când a văzut salvatorii. 

„Câinele era imobilizat şi nu putea să-şi mişte capul nici mai sus, nici mai jos. Starea lui de deshidratare era destul de avansată. El, dragul de el, încă dădea din coadă în momentul în care ne-am apropiat de el şi şi-a dat seama că încercăm să-l ajutăm. Când am reuşit să desfacem cu patentul sârma pe care o avea în jurul gâtului, atunci am simţit, de fapt, că el era imobilizat de mai mult timp, pentru că i-a căzut capul, efectiv”, a povestit Sabina Anghel, reprezentanta Adăpostului Stupini.

Acum, câinele este bine şi primeşte o cantitate de hrană controlată de medicul veterinar, pentru evitarea unui şoc. Poliţia Animalelor a deschis o anchetă în acest caz. 

„La nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor Braşov au fost demarate verificări în vederea identificării deţinătorului exemplarului canin, precum şi pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, la finalizarea activităţilor urmând a fi dispuse măsuri legale în conformitate cu prevederile Legii numărul 205/2004 privind protecţia animalelor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat agent principal Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Cel care a legat câinele va fi destul de greu de găsit, după cum spun autorităţile, deoarece animalul a fost abandonat în pădure, unde nu există camere de luat vederi. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Motivul pentru care unii români vor fi vizitaţi din nou de recenzori, deşi perioada de recenzare s-a încheiat

Imagini de la Făgăraş Fest de pe Valea Avrigului. Mii de oameni s-au adunat la sărbătoarea munţilor

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite