Cadavrul unui bărbat a fost găsit în Masivul Făgăraş. Se bănuieşte că este vorba despre unul dintre cei doi fraţi dispăruţi sâmbăta trecută UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul unui bărbat a fost găsit în zona Fereastra Mică din Masivul Făgăraş. Se bănuieşte că este unul dintre cei dopi fraţi dispăruţi de o săptămână, dar se aşteaptă identificarea oficială.

UPDATE 12.25. Cadavrul a fost descoperit în zona Fereastra Mică din Masivul Făgăraş, zonă în care s-ar fi aflat cei doi fraţi potrivit soţiei unuia dintre ei. Femeia le-a spus salvatorilor că ultima dată când a vorbit cu soţul ei, acesta şi fratele lui se aflau în zona Fesreastra Mică. Din acest motiv şi salvatorii au căutat astăzi aici, după ce elicopterul care a survolat zona timp de trei zile nu a descoperit nimic. Identitatea victimei nu este încă cunoscută, deoarece legătura cu echipa de salvare se face foarte greu în zonă nefiind semnal. Cert este că vârsta şi sexul corepund cu cea a fraţilor dispăruţi, adică victima este bărbat şi are între 30 şi 40 de ani.

 „Victima este bărbat şi a fost fost descoperită decedată în zona Fereastra Mică. Trupul este coborât de pe munte şi va fi transportat la Braşov la Laboratorul de Medicină Legală pentru necropsie. Deocamdată nu avem o identificare şi nu putem spune cu certitudine că este unul dintre cei doi turişti dispăruţi. Căutările pentru ziua de astăzi au fost oprite deoarece în zonă  s-a pornit viscolul. Probabil vor fi reluate mâine“, a declarat Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov. 

 9.00 O echipă de jandarmi montani şi salvamontişti au pornit în această dimineaţă  spre Zona Fereastra Mică din Masivul Făgăraş în căutatea celor doi fraţi din Harghita care au dispărut de sâmbăta trecută. Este vizată zona Fereastra Mică. Soţia unua dintre cei doi fraţi dispăruţi a povestit salvatorilor că nu a mai putut lua legătura cu soţul ei de sâmbătă seara, iar ultima dată când au vorbit cei doi se aflau în zona Fereastra Mică.

„O echipă formată din nouă jandarmi montani şi doi salvamontişti au plecat pe munte la prima oră şi vor face căutări în zona Fereastra Mică indicată de soţia unuia dintre cei doi turişti dispăruţi. Din păcate zona Fereastra Mare este inaccesibilă la ps deoarece există pericol de avalanşe“, a declarat Laurenţiu Stoian, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

Cei doi bărbaţi dispăruţi sunt fraţi şi sunt originari din Harghita. Au pornit sâmbătă spre vârful Moldoveanu în zona Fereastra Mare, creasta Viştea. Dispariţia lor a fost anunţată de familie după ce duminică nimeni nu a mai putut lua legătura cu ei. Maşina turiştilor a fost găsită luni în zona Sâmbăta de Sus. În ultimele trei zile cei doi dispăruţi au fost căutaţi şi cu ajutorul unui elicopter de la Institul Naţional de Aviaţie. Acesta a survolat demai multe ori Masivul Făgăraş, dar căutările nu au avut succes. Potrivit familiei, cei doi turişti sunt echipaţi corespunzător de muncă, dar nu prea aveau la ei provizii. Aveau apă penyru câteva zile, dar mâncare doar pentru o zi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite