Braşovul, primul la autorecenzare. Unde s-au autorecenzat românii fără ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul e lider la autorecenzare FOTO Adevărul
Braşovul e lider la autorecenzare FOTO Adevărul

Cu doar o săptămână înainte de finalul etapei a doua a Recensământului, cea de autorecenzare, niciun judeţ nu a atins pragul de jumătate din populaţie autorecenzată. Braşovul este lider, cu 46%

Braşovul este lider în topul judeţelor în ce priveşte procentul populaţiei care a recurs la autorecenzare. Şase judeţe au depăşit pragul de 40% din cetăţeni autorecenzaţi, cu numai o săptămână înainte de încheierea procesului. La polul opus, nu mai puţin de zece judeţe nu au atins pragul de 30% din populaţie autorecenzată. 

Judeţul Braşov stă cel mai bine, ponderea chestionarelor completate fiind de peste 46%. Braşovul e urmat la mică distanţă de Harghita, Teleorman, Botoşani şi Covasna. La capătul celălalt al clasamentului găsim Iaşiul (sub 25%), urmat de Bacău, Dolj şi Mehedinţi. 

Cele mai multe judeţe au un procent mult mai mare al celor care au apelat la autorecenzarea asistată. În Teleorman şi Botoşani acest procent este aproape de 90%. La Braşov, 55% dintre cei recenzaţi au recurs la asistent şi doar 45% au reuşit să se descurce singuri. 

Doar în Municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Constanţa şi Timiş numărul celor care s-au autorecenzat fără asistenţă îl depăşeşte pe cel al persoanelor asistate. România şi-a propus ca un procent de 30% din populaţie să apeleze la autorecenzare, aşa cum este şi media în Europa. 

Autorecenzarea se încheie în 15 mai, după care urmează a treia etapă a recensământului, între 16 mai şi 17 iulie, cea în care recenzorii vor merge acasă la persoanele care nu au recurs la autorecenzare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Semafor cu senzori într-un giratoriu la Braşov. Ce s-a întâmplat după ce în prima zi cozile au fost mai mari decât înainte

O nouă amânare în procesul lui Tibor Selymes. Cum au încercat poliţiştii să-l ajute pe fostul mare fotbalist

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite