Braşovul, al doilea din ţară în topul scăderilor chiriilor pentru spaţiile comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul de închiriere a unui metru pătrat de spaţiu comercial a scăzut, faţă de acum doi ani, în medie cu mai bine de o treime.

Municipiul Braşov este al doilea oraş din ţară într-un clasament al scăderilor preţurilor la chiriile pentru spaţiile comerciale, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro, pe baza anunţurilor valide care vizează închirierea de spaţii comerciale în zone centrale din Capitală şi din principalele oraşe din ţară.

Astfel, conform analizei amintite, în Braşov preţul mediu cerut pentru închirierea unui spaţiu comercial era de 20 euro/mp la data de 15 mai 2008. Reducerile de preţ s-au produs treptat, menţinându-se o valoare destul de ridicată, de 15 euro/mp, până în luna ianuarie a acestui an, după care a urmat un nou val de scăderi. În prezent, proprietarii spaţiilor comerciale braşovene cer în medie 13 euro/mp, înregistrându-se scădere de 35% între momentul mai 2008 şi mai 2010.

Scăderile de preţ cele mai mari s-au înregistrat în Iaşi, Bucureştiul ocupând poziţia a treia a clasamentului.

În funcţie de zonă

O analiză succintă a ofertei existente în Braşov arată că determinant în stabilirea chiriei unui spaţiu comercial este situarea sa în oraş. Concret, un spaţiu comercial de 120 de mp, amplasat pe strada Republicii, poate fi închiriat cu 1.000 de euro, iar cu 900 de euro poate fi folosit o lună un spaţiu din zona Pieţii Sfatului, cu o suprafaţă de 90 de mp. În schimb, în zona Ghimbăşel, trei încăperi totalizând 180 de mp pot fi închiriate cu 500 de euro/lună.   

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite