Braşov: Şapte tineri cu dizabilităţi au făcut spectacol în Franţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au reprezentat România în Franţa, foto: Bogdan Crăciun
Tinerii au reprezentat România în Franţa, foto: Bogdan Crăciun

Ei au reprezentat România în cadrul unui spectacol de dans dedicat egalităţii de şanse, organizat în Franţa. Tinerii vor relua spectacolul la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi, care putea fi vizionată în data de 20 noiembrie, la TVR.

Tinerii braşoveni au demonstrat lumii întregi că pot fi aplaudaţi, la scenă deschisă, la fel ca oricare alt artist. Ei au fost implicaţi într-un proiect de combatere a barierelor de discriminare realizat de Direcţia de Servicii Sociale Braşov.

Spectacolul, pregătit cu multă pasiune de către şapte tineri cu handicap fizic, împreună cu alţi şapte dansatori voluntari a fost prezentat, în premieră, la Tours, în Franţa, unde a avut loc cel de-al treilea Forum European al modei adaptate - Mode H 2010.

spectacol persoane cu handicap

Maria şi Toni, alias Elena şi Ionică au avut rolurile principale în muzicalul „West Side Story“

Aplaudaţi la scenă deschisă

Dansatorii trupei „Just Dance" au prezentat pe scenă, în faţa a peste 2000 de spectatori, musicalul „West Side Story". Zâmbetele şi prestaţia tinerilor aflaţi în scaun cu rotile au demonstrat că arta nu are bariere.

Am vrut să arătăm lumii că putem schimba ceva prin atitudinea noastră. Sperăm ca în viitor să se schimbe ceva pentru ca persoanele cu dizabilităţi să aibă un loc în societate şi mai ales pe piaţa muncii", a spus Cosmin Buga, unul dintre dansatori.

just dance

Pe lângă scopul de a demonstra că pot face spectacol, tinerii au închegat relaţii puternice şi au reuşit să obţină laudele juriului francez pentru cea mai bună conexiune pe scenă şi cea mai închegată echipă.

Am împărţit cele mai frumoase sentimente alături de colegii mei din trupa «Just Dance». Suntem, cu siguranţă, mai mult decât o trupă de dans. Suntem prieteni. Sper să continuăm acest minunat proiect şi să avem parte de cât mai multe astfel de evenimente", a spus Ionică Chiaburu, un tânăr imobilizat în scaun cu rotile.

Sunt foarte bucuroasă că am făcut parte din acest proiect şi mai ales că am mers în Franţa. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că toată lumea s-a comportat cu noi ca şi cum am fi fost egali şi chiar suntem egali", a spus Elena Buciumanu-Roznovăţ, care a avut rolul principal în musicalul prezentat la Tours.

just dance 1
just dance 3

Vor dansa din nou

Trupa Just Dance a fost invitată să prezinte spectacolul la Gala Persoanelor cu Dizabilităţi, care va fi transmisă în data de 20 noimbrie, la televiziunea publică. Cei şapte dansatori cu dizabilităţi fizice au dansat sub sloganul „diferenţele dintre noi nu sunt bariere, ci adevărate surse de îmbogăţire spirituală".

just dance 2

VEZI MAI JOS SPECTACOLUL SUSŢINUT DE BRAŞOVENI PE SCENA DIN FRANŢA!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite