Braşov: PORTRET/Claudia Marin este îndrăgostită de saxofon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Claudia adoră să cânte la saxofon, Foto: Bogdan Crăciun
Braşov: Claudia adoră să cânte la saxofon, Foto: Bogdan Crăciun

La 21 de ani ştie să preţuiască fiecare clipă. Studentă la Facultatea de Asistenţă Socială, face dansuri populare, ia cursuri de saxofon, iar în timpul liber lucrează ca ospătăriţă.  

Claudia este o tânără ambiţioasă şi plină de viaţă, iar la aceste atuu-uri se adaugă şi plăcerea de a interacţiona cu oamenii, de a-i ajuta şi de a-i înţelege. Acesta este „secretul" care a ajutat-o să reuşească, până acum, în viaţă.

Face dansuri populare din copilărie

Încă din copilărie, Claudia şi-a dorit să facă ceva cu folos în timpul liber. S-a înscris la cursurile de dans popular, organizate în Făgăraş. „De 13 ani fac dansuri populare. În copilărie am făcut parte din grupul de dansuri populare din Făgăraş, iar de un an şi jumătate sunt membră a Ansamblului «Şipot Ardeleanu», din Braşov. În tot acest timp am avut ocazia să particip la diferite evenimente, iar faptul că mă învârteam în acel cerc şi că eram înconjurată de oameni m-a maturizat foarte mult", mărturiseşte tânăra.

Încă de la 15 ani, Claudia lucrează, în timpul liber, ca ospătar. „Îmi doream să fiu independentă, să-mi câştig banii de buzunar şi de aceea m-am angajat ca ospătar. Job-ul ăsta este perfect deoarece îmi oferă libertatea să muncesc doar atunci când sunt liberă. Cu banii strânşi, dar şi cu ajutorul părinţilor, am reuşit să-mi cumpăr propriul saxofon", a spus Claudia.

Adoră să cânte la saxofon

Imediat după absolvirea liceului, Claudia a ales să studieze Asistenţa Socială la Bucureşti. Acolo a învăţat doar un an, în prezent fiind la Facultatea de Asistenţă Socială a Universităţii „Transilvania" din Braşov. „Am ales să vin la Braşov din dorinţa de a face mai multe. Aici m-am înscris la cursurile de saxofon, fac dansuri populare, iar în timpul liber lucreaz ca ospătăriţă. La anul doresc să mă înscriu şi la cursurile de canto deoarece sunt foarte multe persoane care îmi spun că am o voce foarte bună şi că este păcat să nu o valorific", susţine tânăra.

Ideea de a cânta la saxofon i-a venit Claudiei în urma participării la diverse nunţi şi evenimente la care dansa împreună cu ansamblul. „Mereu îi admiram pe cei din formaţie, în special pe cei care cântau la saxofon. Aşa că, încă din anul II de facultate am dat examen la Şcoala de Arte Populare din Braşov unde, după ce termin cei trei ani de studiu, doresc să fac şi o specializare", a spus Claudia. Tânăra solistă susţine că este foarte important să cânţi în faţa publicului, să faci faţă emoţiilor şi să te coordonezi foarte bine. „Prima piesă pe care am cântat-o la saxofon a fost un colind, şi anume «O, ce veste minunată». Eram extrem de bucuroasă fiindcă reuşeam să scot acele sunete minunate", îşi aminteşte, cu bucurie, Claudia. Dorinţa tinerei este de a ajuge o bună solistă de jazz, stil care susţine că i se potriveşte foarte bine.

PROFIL

NĂSCUTĂ: 24 ianuarie 1988, Făgăraş

FAMILIE: părinţi, un frate

STUDII: Colegiul Naţional „Doamna Stanca", Făgăraş

Întrebări şi răspunsuri

Care este obiectivul tău?

Mi-ar plăcea să lucrez ca asistent social în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Codlea. Acest lucru ar însemna o adevărată provocare pentru mine pentru că deţinuţii mi se par oameni interesanţi şi foarte inteligenţi.

Cum reuşeşti să faci faţă tuturor activităţilor în care te implici?

Faptul că sunt foarte ocupată mă determină să mă concentrez mai mult astfel încât toate să-mi iasă bine. Am observat că atunci când pui suflet în toate este imposibil să nu reuşeşti. Deocamdată simt că încă pot să le pot face pe toate.

Ce-i place:

Îmi place foarte mult să pozez. Este o experienţă interesantă prin care am avut ocazia să trec. De obicei, îmi place să fac ceea ce nu fac alţii fiindcă nu-mi place să fiu în rând cu lumea. Aici mă refer la chestiunile bune şi nu la cele rele.

Ce nu-i place:

Nu suport minciuna şi oamenii fără cuvânt. Din păcate, în viaţă dăm atât peste lucruri bune cât şi peste altele mai puţin bune. Mereu trebuie să le înfruntăm, chiar dacă nu ne plac.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite