Braşov: Numai apartamentele au depăşit criza, pe piaţa imobiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât preţul locuinţelor vechi, cât şi al celor noi, a crescut, în primul trimestru din 2011, în medie, cu 0,97%, faţă de luna decembrie 2010.

După trei ani de scăderi succesive, evoluţia preţului apartamentelor scoase la vânzare a fost pozitivă, în primul trimestru a lui 2011. Apartamentele sunt însă, singurele care par să fi depăşit criza, casele şi vilele, dar mai ales terenurile intravilane înregistrând, în continuare, scăderi importante de preţ, cu până la 16% faţă de finele anului trecut.

Preţurile apartamentelor a crescut în primul trimestru, în medie, cu 0,97%, la 1.043 euro/mp util, faţă de luna decembrie 2010. De exemplu, în Braşov, preţul apartamentelor vechi a crescut cu 0,5%, dar, cea mai mare majorare a fost în Constanţa, 2,7%. Totuşi, la Braşov, apartamentele noi au avut o evoluţie de preţ descrescătoare, cu 0,7%. În Capitală, însă, preţul solicitat pentru apartamentele noi a crescut cu peste 1,4% din decembrie 2010 până în aprilie.

Totodată, şi preţul solicitat pentru casele construite înainte de 1990 în Braşov a scăzut cu 0,8% în intervalul analizat.

Casele noi, scumpe în Braşov

Preponderent negativă a fost şi evoluţia preţului cerut pentru casele şi vilele construite după 1990 scoase la vânzare în principalele oraşe din ţară, excepţie, de această dată, făcând Braşovul, unde s-a înregistrat o creştere de 4%.

Singurul segment rezidenţial care este încă departe de a-şi reveni este cel al terenurilor pentru construcţii, care înregistrează în continuare scăderi importante de preţ în toată ţara. La Braşov preţurile la finalul primului trimestru au fost cu 15,8%, mai mici decât la finalul trimestrului patru din 2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite