Braşov: Fără căldură şi apă caldă, la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire riscă să stea în frig, la iarnă. Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) ameninţă CET-urile, care au datorii foarte mari, cu blocarea conturilor şi sistarea livrării cărbunelui pentru lunile următoare, dacă restanţele nu sunt achitate.

Pentru că are datorii de 23 de milioane de lei către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), CET Braşov nu va mai primi lignit. Situaţia de la Braşov este cu atât mai gravă cu cât în acest moment depozitele de cărbune sunt goale.

La ora actuală nu ne afectează decizia Societăţii Naţionale de Lignit pentru că nu folosim cărbune vara. Este adevărat că nu avem deloc lignit. La iarnă s-ar putea să apară ceva probleme, dar vom încerca să negociem cu ei o eşalonare a plăţii datoriei", a spus Florin Cuţitei, directorul CET Braşov.

Decizia SNLO a fost motivată, însă, de faptul că, la rândul său, societatea este înecată în datorii către bugetul de stat.

Am recurs la aceste măsuri de stopare a livrării şi executarea conturilor societăţilor de termoficare, tocmai pentru că suntem şi noi executaţi de administraţia financiară. De data aceasta nu vom mai sta la discuţii, pentru că nici cu noi nu dicută nimeni. Există posibilitatea creditelor pe care le-ar putea obţine primăriile care să ajute CET-urile să-şi plătească datoriile către furnizorii de cărbune", a declarat Daniel Burlan, directorul SNLO.

CET Braşov a primit ultimul transport de cărbuni în luna martie, pentru iarna 2009-2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite