Braşov: Activitatea medicilor, ameninţată de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea celor care au solicitat vaccinarea sunt pensionari
Majoritatea celor care au solicitat vaccinarea sunt pensionari

Atât medicii de familie, cât şi personalul medical din spitale vor avea de suferit în cazul în care refuză să vaccineze pacienţi sau dacă resping propria lor imunizare.

Potrivit Gabrielei Proca, şefa Serviciului de Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică din Braşov, medicii de familie, care nu vor să vaccineze pacienţii care solicită imunizare sunt în pericol de a pierde contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Medicii, asistenţii şi îngrijitorii sunt sunt singurii obligaţi să semneze pe proprie răspundere că nu vor să se vaccineze.

În acest caz, cei care refuză vor fi îndepărtaţi din procesul de îngrijire a bolnavilor", a spus medicul. Ordinul a fost remis luni, de către Ministerul Sănătăţii, către toate spitalele din ţară.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, doar 360 de persoane, adică mai puţin de 10%, dintre cei 4.000 de salariaţi care lucrează în sistemul sanitar din Braşov au acceptat să se vaccineze împotriva A/H1N1, săptămâna trecută.

Preşedintele sindicatului Sanitas, Paul Negoescu, spune că decizia Ministerului „este o glumă proastă, pentru că, dacă este pusă în practică, nu va mai avea cine să lucreze în sănătatea braşoveană".

În plus, Negoescu spune că, în momentul în care unui medic i se va  suspenda contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, cu siguranţă va avea câştig de cauză, în instanţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite