Bilanţul accidentelor pe drumurile Braşovului, în primele 10 luni: 45 de morţi şi 233 de răniţi grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua mondială a comemorării victimelor traficului rutier, este marcată anual în a treia duminică a lunii noiembrie începând din anul 1993, atunci când organizaţiile victimelor rutiere, sub egida Federaţiei europene a victimelor traficului rutier au comemorat împreună victimile accidentelor rutiere,.

Mai întâi, comemorarea a fost făcută sub numele Ziua europeană a comemorării, şi mai târziu ca Ziua mondială, atunci când ONG-urile din Africa, America de Sud şi Asia, s-au alăturat celor europene. Tema anului 2018 este „drumurile au poveşti” cu scopul de a spori siguranţa şi calitatea reţelelor rutiere în beneficiul tuturor utilizatorilor de drumuri, în special cei mai vulnerabili, prin evaluarea infractructurii şi îmbunătăţirea planificării, proiectării, construcţiei şi funcţionării drumurilor. Statisticile arată cifre îngrijorătoare.

În primele 10 luni ale anului 2018, dintr-un total de 7.065 accidente de circulaţie rutieră produse la nivel naţional, în judeţul Braşov au fost înregistrate 240 accidente de circulaţie soldate cu 45 morţi, 233 răniţi grav şi 99 răniţi uşor.

Concurs pentru şoferii amatori cu această ocazie

Ziua mondială a comemorării victimelor traficului rutier va fi marcată în acest an la Braşov, cu ocazia competiţiei sportive pentru piloţi amatori „Promo Rally Total” organizată de Safe Driving School România, pe fostul Stadion Municipal Braşov, în 18 noiembrie, începând cu ora 9.30. La etapa a treia a acestei competiţii vor putea participa maxim de 65 de conducători auto amatori, la start fiind acceptate şi maşini neînmatriculate, precum şi piloţi licenţiaţi minori. Etapa din cartierul braşovean Bartolomeu va avea două manşe de concurs şi una de antrenament.

Ediţia 2018-2019 va include o serie de prezentări din zona conducerii defensive şi a siguranţei rutiere, standuri de prezentare a unor materiale cu recomandări preventive pentru participanţii la traficul rutier, a aparaturii din dotarea poliţiei rutiere şi a unor jocuri psihologice din sfera conducerii preventive. Astfel, PROMO Rally îşi propune să se impună ca un eveniment important al comunităţilor locale, unde să promoveze cultura conducerii în siguranţă, sloganul evenimentului fiind: Defensiv pe şosea, sportiv pe circuit!

Citeşte şi:

Accident mortal pe DN 13. O femeie a murit, soţul e grav rănit, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac şi s-a răsturnat

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite