Bepco şi GDF Suez au redus din pretenţiile impuse Primăriei pentru ca 8.000 de apartamente să primească apă caldă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovenii care locuiesc în 8.000 de apartamente din municipiu îngheaţă de frig şi nu au apă caldă la această oră
Braşovenii care locuiesc în 8.000 de apartamente din municipiu îngheaţă de frig şi nu au apă caldă la această oră

S-a terminat şedinţa Adunării Generale a Asociaţilor de la Tetkron SRL care s-a defăşurat în joi dimineaţă. În cadrul acesteia, reprezentanţii Bepco SRL şi ai GDF Suez au venit cu noi propuneri pentru a se debloca situaţia.

„La această oră, nici Bepco, nici GDF Suez nu mai cer bilete la ordin avalizate şi se mulţumesc cu o eşalonare de plată şi crearea unui cont escrow de 4,5 milioane de lei, ca garnaţie. Totul depinde de ce se va întâmpla ca decizie la nivelul Primăriei, pentru că există rezerve să se facă plăţi pe anul anterior, în contextul în care contractul dintre Tetkron şi Bepco a expirat. Ar fi posibil să fie plătite restanţele, pentru că s-au prestat serviciile respective”, a precizat consilierul local Cătălin Leonte.

Cu toate acestea, este complicat de întrevăzut o soluţie, întrucât funcţionarii din Primărie sunt timoraţi după declanşarea cercetărilor de către procurorii anticorupţie în afacerea „Apei calde” de la Braşov. Practic, toată lumea a evitat să tranşeze clar problemele contractuale existente în şanţul Tetkron – Bepco – GDF Suez. 

Din această cauză, cele 8.000 de apartamente care erau conectata la sistemul centralizat de termoficare nu au de peste o lună apă caldă şi căldură.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite