Basarabia – File din Poveste: 98 de ani de la Unirea cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Tinerilor Basarabeni (ATB), în parteneriat cu Primăria Municipiul Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov organizează şi în acest an aniversarea Unirii Basarabiei cu România, de la 27 martie 1918, prin festivalul „Basarabia – File din Poveste”.

La împlinirea a 98 de ani de la acest moment marcant în istoria românilor avem onoarea de a vă invita să fiţi alături de noi la deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc în Piaţa Sfatului, vineri, 25 martie, de la ora 11.00, Piaţa Sfatului.

„Basarabia – File din Poveste” reprezintă un proiect care marchează, în fiecare an, la Braşov, actul Unirii Basarabiei cu România, de la 27 martie 1918. Evenimentul îşi propune să atragă şi să implice în activităţile sale, atât comunitatea locală, cât şi comunitatea basarabeană din Braşov şi turiştii.

Ziua de 27 martie 1918 are o semnificaţie istorică majoră, prin contribuţia pe care a avut-o la definitivarea unităţii naţionale româneşti, când la sfârşitul Primului Război Mondial, într-o atmosferă de mari frământări dar şi de entuziasm naţional, Sfatul Ţării hotăra că Basarabia “de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa, România”.

Agenda evenimentului:

25 martie

  • 11:00 Deschiderea oficială a evenimentului în Piaţa Sfatului. Expoziţie de fotografie
  • 11:30 Tutorial de dans tradiţional basarabean ”Hora”.
  • 16:30 Prezentare şi degustare de bucate tradiţionale basarabene ,,Soacra cu Trei Nurori”.Locaţia: Restaurantul cu specific tradiţional basarabean La Plăcinte Bvd. Gării 7, în incinta hotelului Kronwell.

26 martie

  • 13:00 – 18:00 Campionatul de fotbal Cupa LINK. la Balonul de la Paradisul Acvatic.
  • 23:00 Basarabian Party incendiar cu DJ din Republica Moldova în clubul 4 Rooms.

27 martie

  • 12:00 – 18:00 – Finala campionatului de fotbal Cupa LINK. Premierea participanţilor.
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite